Analitičari: DS Jankoviću dao prednost

goati-vukovic

Sociolog Vladimir Goati ocenio je da podrška Demokratske stranke (DS) Saši Jankoviću daje ozbiljnije šanse za uspeh na predstojećim predsedničkim izborima.

– To je stranka sa ozbiljnom infrastrukturom koju Janković ne bi mogao samostalno da obezbedi. Upravo ta infrastruktura i podrška daju mu ozbiljnije šanse – kazao je Goati za agenciju Beta.

On je dodao da je Janković novo lice u politici, poznat je po poslu koji obavlja kao zaštitnik građana i da neopravdano trpi kritike i napade.

– Ja verujem da će on podneti ostavku na funkciju zaštitnika građana, čim i zvnično bude postao predsednički kandidat – naveo je Goati.

On je ocenio da će konačan ishod predsedničkih izbora zavisiti od toga koga će kandidovati vladajuća Srpska napredna stranka.

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković izjavio je da je podrška Demokratske stranke (DS) kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije očekivana.

– DS sebi to može da priušti i to što nemaju svog kandidata ne može da im zada politički udarac. DS je očigledno shvatila da kandidovanjem (predsednika stranke Dragana) Šutanovca ili nekog drugog ne bi mogla da se ujedini cela opozicija – kazao je Vuković agenciji Beta.

On je naveo da je ostalo da se vidi kako će sada da postupi pokret Dosta je bilo Saše Radulovića i da će od toga zavisiti pozicija jednog opozicionog kandidata.

– Ako ga Radulović podrži onda ga to stavlja u krug relativno ozbiljnih kandidata na izborima, a ako toga ne bude bilo postavlja se pitanje da li taj deo opozicije može da ima nekog zajedničkog kandidata – kazao je Vuković.

Beta

Komentari

Ostavi prvi komentar!

1000
wpDiscuz