Politikovanje

Boško Obradović preti silom na Badnji dan!

Objavljeno:

Iako Boška Obradovića u javnosti bije glas da tuče žene, od članice RIK-a i novinarke Pinka do predsednice Skupštine, on se ni ne trudi da takvu percepciju javnost promeni, već se otvoreno zalaža za upotrebu sile u političkoj borbi. 

Obradović je u intervjuu listu “Danas” na Badnji dan rekao da se zlu treba “suprotstaviti silom”, a aktuelnu vlast, koja je izabrana voljom većine naroda na legitimnim izborima, uporedio sa “zlom”.

– Nisam izabran za narodnog poslanika da ćutim. Ne podnosim kada me neko gazi, maltretira, krade i ponižava. Ko to voli glasaće za Vučića, ko to ne voli glasaće za Dveri. I to je pošteno. Inače, Tolstoj se zalagao za nesuprotstavljanje zlu silom. Nisam pristalica ovog Tolstojevog učenja. Ne opravdavam nasilje, ali ni ćutanje dok Srbija i Beograd propadaju. Kao u svemu, treba naći meru: da se suprotstaviš vlastima, a da ne padneš na njihov nivo. U nastupu Dveri nikada nema vulgarnosti, ali ima borbenosti. Ne možete očekivati da vas ljudi podrže, a vi ne pokazujete nimalo hrabrosti – rekao je Obradović.

Ako ćemo iskreno, pitanje je da li je Boško došao u Skupštinu voljom naroda ili voljom pojedinih zapadnih ambasadora. Podsetimo je koalicija Dveri-DSS prema prvim izbornim rezultatima bila ispod cenzusa. Ali, to se promenilo na silu kada je Bojan Pajtić, posle konsultacija sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom u centrali DS-a, pozvao sve demokrate da glasaju za Dveri na ponovljenim izborima.

Boško i njegove Dveri ušle su u Skupšinu sa svega par glasova iznad cenzusa i to posle ponovljenih izbora na nekoliko biračkih mesta.

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *