BOŽIĆNI SKANDAL: Božićna poslanica Irineja, pedofili Kačavenda, Filaret i Pahomije vam žele srećan Božić

Kačavenda, Filaret, Pahomije

Patrijar srpski Irinej uputio je 3. januara pravoslavnim vernicima Božićnu poslanicu Srpske pravoslavne crkve.

“Božić je praznik i naše dece, praznik mladosti i večne budućnosti.”

“Neka nestanu jeresi i raskoli, da bi svi ljudi, sa strahom Božijim, verom i ljubavlju, pristupili jedinstvu i životu Jedne, Svete, Saborne i Apostolske Crkve!”

Vrlo je paradoksalno to što Irinej u svojoj Božićnoj poslanci slavi decu, mladost i budućnost i poziva da nestanu “jeresi” kada je jedan od potpisnika Božićne poslanice najpoznatiji pravoslavni pedofil vladika Vasilije Kačavenda.

Božić je česitao i pedofil “umirovljeni” Filaret kojem se, osim neadekvatnog raspolaganja crkvenim novcem i maltretiranja sveštenstva, stavlja na teret i blud i razvrat, a o čemu su svedočili monasi iz njegove eparhije.

Pedofil episkop vranjski Pahomije takođe je potpisao Božićnu poslanicu. On je, između ostalog, optužen da je od 1999. do 2002. godine zlostavljao četiri maloletnika, a optužen je i za seksualno zlostavljanje bivšeg eparhijskog magacionera.

Episkop umirovljeni kanadski Georgije optužen je da je ispraznio kasu Eparhije kanadske i ukrao finansijsku dokumentaciju.

Mir Božji!

Komentari

12 komentara na tekst: "BOŽIĆNI SKANDAL: Božićna poslanica Irineja, pedofili Kačavenda, Filaret i Pahomije vam žele srećan Božić"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Mihajlo

Jes vala baš ?

srecko

Ovi kao sa poternice interpolove:-)

Gloria
Danilo, sklonite ovu trojku bludnika i spisak sa njihovim imenima , koji svojim prljavim nedelima skrnave dostojanstvo i Crkve i Boga ! Svojim se bogohuljenjem bave i danju, a narocito nocu , pa im ne preostaje vreme da , bar jedanput godisnje, prelistaju Bibliju. Do mile volje se svima nama… Dalje»
stevo
Ibran Mustafić je za vreme rata bio predsednik izvršnog odbora SO Srebrenice i autor je knjige “Planirani haos” u kojoj govori o umešanosti bošnjačkog političkog vrha u Srebrenici tokom rata u BiH, te zloupotrebi civila u ratne svrhe.”Majke Srebrenice su pantljičare, a sve priče o Srebrenici su laži i prevara”,… Dalje»
Hurrem

Crkva nema dostojanstvo ! Da ga ima, sklonili bi ih sami! Ma sta sklonili, izopstili bi ih !!

mimoza

ako smo pametni da ih bojkotujemo z apraznike,molimo se od kuce.siri dalje.Oni bez ljudi ne vrede nista.

Marko

“Sveto” trojstvo

Pravedna Srbija

PAHOMIJE, KACAVENDA, FILARET, GEORGIJE A POSEBNO NIKANOR KOJI LETI IZ SPC SU JAHACI APOKALIPSE, ZAJEDNICKO IM JE SAMO JEDNO NOVAC ZVANI EVRO, DZIPOVI I PROVOD. STIM STO SU FILARET I NIKANOR BANATSKI UZGRED NALAZE NA POTERNICAMA, A TU SU DOK IH NE PRONADJU.

Nena

Zajednički im je i starešina i pokeovitelj: Irinej!!!

shady

Navedi tri pozitivna imena iz SPC?

Pravedna Srbija

Patrijarh IRINEJ, Episkop backi IRINEJ, i EPISKOP americki IRINEJ.

lilit

Ala ga “pogodi”, sedi JEDAN!!!!

wpDiscuz