ČEDA SKRENUO S UMA: Više ne podržava Jankovića, hoće u Vladu da bi “opoziciju vratio u život”

ceda-vucic

Vučićeva politička pudlica prerušena u predsednika LDP-a, Čedomir Jovanović, izjavio je da Saša Janković nema njegovu podršku.

Jovanović u intervjuu “Politici” ističe da LDP ne može da podrži Jankovića kao predsedničkog kandidata, zato što je “za našu podršku potrebno da ima jasnu politiku, koja mora da biti u prvom planu, a nje nema, osim ukoliko se politika ne svodi na kritiku Vučića”.

Otvoreno govoreći, rekao je lider LDP-a, Saši Jankoviću potrebno je mnogo više od želje da bude predsednik Srbije.

– Potreban nam je predsednik širi od stranačkog konteksta, koji će imati autoritet da stane pred pred svaku vlast i zaštiti građane, a ja to nisam video u onome što je politički bekgraund Saše Jankovića. Tu najmanje mislim na činjenicu da je do 2000. sedeo u Julovom ministarstvu i da mu to nije bio problem – rekao je Jovanović.

Čeda je, iz nekog razloga, iznenada promenio mišljenje o Saši Jankoviću. Podsetimo da je Jovanović mesecima vodio hajku protiv Vuka Jeremića jer je najavom da će se možda kandidovati hteo da “torpeduje” zajedničkog kandidata opozicije.

Inače, to je rekao “Dnevniku” dan pre nego što je Janković saopštio da će se kandidovati na izborima. Jovanović je rekao da je Janković jedino realno rešenje za zajedničkog kandidata opozicije.

Kakva je ovo sada igrica?

On je najavio da će LDP krajem januara odlučiti kako će nastupiti na predsedničkim izborima, i ukoliko istovremeni budu i parlamentarni, o politici i savezu koji će praviti na tim izborima.

Prema njegovim rečima, parlamentarni izbori potpuno menjaju karakter predsedničkih. “Zajednički kandidat na predsedničkim izborima obavezuje zajednički nastup na parlamentarnim, i koga LDP da podrži”, naveo je Jovanović.

Predsednik LDP je kazao da je spreman da razgovara sa Aleksandrom Vučićem, a da je drugo pitanje da li mogu oko nečeg da se dogovore i da za njega nije realno da Vučić i on budu u istoj vladi, jer su im politički karakter i sudbina takvi da je jedan na vlasti, a drugi u opoziciji.

– Kako stvari stoje, Vučić će još dugo biti na vlasti, a ja pokušavam da vratim u život opoziciju – rekao je Jovanović.

Kakva je ovo izjava? Jovanović vodi neku psihopatsku igricu.

Sreća pa je njegov uticaj na političkoj sceni ravan nuli.

Teleprompter / Tanjug

Komentari

9 komentara na tekst: "ČEDA SKRENUO S UMA: Više ne podržava Jankovića, hoće u Vladu da bi “opoziciju vratio u život”"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Sandokan

Ne laje kera zbog sela nego zbog sebe.Umesan u mnoga sr..a pa daj vadi se.

nedeljko

čeda je čvorak čeda bitanga

nedeljko

ovaj pod hitno da menja dilera

Skupljaci perja
Poglavica LDP, stranke indijske nacionalne manjine, nije skrenuo s uma nego sprovodi zvanicnu politiku vlasti i vlade ciji je zvanicni deo 3 godine. Zeljko Ozegovic,potpredsednik LDP je 3 godine clan vlade Srbije, drzavni sekretar i zamenik ministra drzavne uprave. To su politicke funkcije i imaju ih i ostali iz koalicije… Dalje»
SırbistanCumhuriyeti

Čeda pornićarka

penzioner

Zafalilo para, a zna se ko ima!

MECKAR
Ceda skrenuo s uma.Potpuno ironican naslov.Narod je skrenuo s uma a Ceda Rohinja kao potomak lukavog bangladeskog plemena je jako lukav , pametan i uspesan.Umesto da nastavi plemensku tradiciju kalaisanja kotlova i gledanja u dlan on se odlucio za ovo drugo.Zahvaljujuci dlanu postao je potpredsednik Djindjiceve Vlade a kasnije biznismen… Dalje»
lilit

A koliko ti imaš podrške, sem raznih ambasada u Srbiji, koji su te gurnuli u Skupštinu da kao Šešelj razbijaš opoziciju ( a sebi lično obrzbediš matrerijalnu ali i zaštitničku korist)? Kako to da imaš državno obezbeđenje a i još nisi procesuiran za dug radnicima i sl.

svetlanast
Cedomir Jovanovic pripada onoj grupi politicara/dosta velikoj/ koja je u politiku usla iz roditeljskog stana, u farmerkama i patikama a onda se u – politici obogatili.Bas ga je briga za vrsnjake i mladje koji odlaze iz Srbije jer su nezposleni /nisu clanovi SNS ili SPS/, ili zive sa roditeljima bez… Dalje»
wpDiscuz