Politikovanje

Čega se Đilas plašio i zašto se Mali ne plaši?

Objavljeno:

Između aktuelnog gradonačelnika Beograda Siniše Malog i bivšeg Dragana Đilasa postoje brojne razlike, ali jedna velika razlika dokazuje da njih dvojica imaju u potpunosti drugačiji odnos prema javnosti i građanima. 

Đilas je za vreme svog mandata važio za gradonačelnika diktatorskog karaktera. Pretio je, ucenjivao, svetio se, otpuštao i medijski uništavao svakoga ko mu je predstavljao pretnju. Zbog autokratskog odnosa prema zaposlenima u Gradskoj upravi i medijima, koji Đilas svim silama danas pokušava da stavi pod tepih, dobio je nadimak “Đitler”.

Plašili su se ljudi njegovih političkih veza, medijske moći i novca.

Đilas je nastavio da žari i pali posle odlaska sa funkcije, ali samo u svom privatnom domu, pa je krvnički prebio svoju trudnu suprugu i njene roditelje. 

Zbog brojnih finansijskih pronevera, mutnih poslovnih kombinacija i diktatorskog odnosa prema zaposlenima i medijima, Đilasa je morao da pazi na svoju bezbednost, pa mu je od MUP-a dobio policijsko obezbeđenje koje ga je pratilo i čuvalo 24 sata dnevno, 365 dana u godini, ukupno četiri godine.

Đilasa nije čuvalo obično obezbeđenje, već Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a. Zašto? Čega se Đilas toliko plašio, pa specijalna jedinica policije morala glavu da mu čuva? Inače, nije uobičajena praksa da gradonačelnici imaju policijsko obezbeđenje.

Kada govorimo o gradonačelniku Siniši Malom, vrlo je interesantno to što skoro niko ne zna da on od početka svog mandata nema nikakvo obezbeđenje, ni privatno ni državno. Imajući u vidu to da su protiv njega organizovani brojni politički i predizborni protesti Ne davimo Beograd, koji su često bili na ivici nasilja, on nijednog trenutka nije zatražio policijsko obezbeđenje.

Mali nije tražio obezbeđenje ni kada su aktivisti Ne davimo Beograd pokušali fizički da ga napadnu, pa su udarili policajca koji je čuvao Skupštinu Grada prilikom jednog protesta.

Čega se Đilas plašio i zašto se Mali ne plaši?

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *