Dačić: Izbori u Srbiji ključni za stabilnost i budućnost regiona

dacic

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je stabilnost ključna reč ne samo predstojećih predsedničkih izbora u Srbiji, već i čitave priče o budućnosti i Srbije i čitavog regiona.

– Svaki naš napredak, u ekonomskim, društvenim i političkim reformama, svaki naš novi korak ka EU integracijama, vezan je za ovu reč – rekao je Dačić u intervjuu za briselski nedeljnik “Nju Jurop”.

Kako je objasnio, ukoliko bude stabilnosti svi zadaci koji su pred nama biće ostvarivi, a ako se desi suprotno, Srbija, a sa njom i region, “ponovo će potonuti u mrak, moguće i u sukobe i ceo proces će biti odložen na neodređeno vreme.

– Zato ovi izbori i jesu toliko važni. Na njima biramo kakva budućnost će da nam bude, kakvi odnosi sa svetom i regionom, koliko brzo ćemo u EU, koliko uspešno ćemo nastaviti sa reformama – naglasio je Dačić.

On je rekao da čvrsto veruje da će Srbija jasno, ogromnom većinom, odgovoriti da želi stabilnost.

– Da želi budućnost. Umorni smo od svega drugog. Probali smo, i nije ni nama, ni bilo kome drugom prijalo – rekao je Dačić.

On je ocenio da na potrebu da se obezbedi stabilnost utiču u ogromnoj meri događaji u regionu, kao i turbulencije na svetskoj i evropskoj političkoj sceni,

Kako je naveo, potrebna nam je moderna, uspešna, ekonomski jaka Srbija, koja ima prijatelje po čitavom svetu, da može da privuče investitore….

– A kao uslov, za sve to, pojavila se upravo ta reč – stabilnost. Bez nje, nemoguć je bilo kakav razvoj. Takođe, u nestabilnom okruženju, nisu moguće ni reforme, koje su, opet, uslov svih uslova ekonomskog oporavka zemlje, koja je, u tom segmentu, privrednom, bila potpuno devastirana – rekao je Dačić.

Tanjug

Komentari

Ostavi prvi komentar!

1000
wpDiscuz