Dačić misli da bi bio bolji kandidat od Nikolića

dacic

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da su socijalisti spremni da razgovaraju o zajedničkom predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije koji će pobediti na izborima, na proleće ove godine.

Lider SPS je za Televiziju B92 rekao da bi on bio bolji predsednički kandidat od aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali da on time sam sebe ne kandiduje kod premijera i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Dačić je odnose SPS i SNS ocenio “kao nikada bolje”, dodavši da te odnose ne mogu da određuju “razni šumovi”.

– Vladajuća koalicija mora odgovorno da pristupi ovoj temi (zajedničkom kandidatu) jer je za sve nas koji smo u vladajućoj koaliciji kandidat vladajuće koalicije, zajednički, dobije izbore – rekao je on.

Po njegovim rečima, ako postoji zajedništvo vladajuće koalicije, onda su za njenu budućnost bitni rezultati predsedničkih izbora, a ne ko je kandidat.

– Zato je naš stav da ćemo mi učestvovati na izborima i imati svog kandidata, ali ako je Vučić zainteresovan da o tome razgovaramo, mi smo spremni da razgovaramo o zajedničkom predsedničkom kandidatu koji će dobiti izbore – rekao je on.

On je rekao i da bi bio bolji kandidat od Nikolića, ali i da nije sam sebe predložio Vučiću.

– Zašto bih se ja predlagao… ja sam predsednik stranke koja se još nije dogovorila o tome hoće li imati zajedničkog kandidata, mogu da razgovaram kad se Vučić vratii iz Indije, sešće, razgovaraće naši partijski organi – objasnio je Dačić.

Po njegovim rečima, odnos Vučić-Dačić, SNS-SPS i koalicioni partneri garantuje pobedu Vučića u prvom krugu.

– Mislim da je to za političku stabilnost Srbije veoma značajno – rekao je Dačić.

Upitan da ći će izgubili stranački identitet ako SPS ne bude imala svog kandidata, ili će možda on izgubiti mesto u Vladi ako ne podrži kandidata SNS, Dačić je odgovori da govori o zajedničkom kandidatu.

– Mi govorimo o zajedničkom kandidatu. Šta je zajednički kandidat. To je zajednički politički plan, to je zajedničko učešće u kampanji, to je zajedničko planiranje svega onoga što će se dešavati u naredne četiri godine. Kako u tome možete da izgubite neki identitet? – zapitao je on

Po njegovim rečima, ako postoji državni interes i dogovor svih, ne može se izgubiti stranački identitet.

– Drugo je pitanje da mi sad dođemo i podržimo nekoga, mi bismo izgubili stranački identitet kada bismo podržali Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića – kakve mi imamo veze sa njima!? – rekao je Dačić.

Beta

Komentari

9 komentara na tekst: "Dačić misli da bi bio bolji kandidat od Nikolića"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Vodolija
Što je pa teško biti bolji od Nikolića? Kako bre nema ništa sa Jeremićem, kada ga je svojevremeno molio da udje u SPS? Ovi su bre svi prolupali od para, pa misle da svi pate od amnezije. Ivica se guši u nekom Vučićevom otvoru, ali izdržava. Taj bi srčku momentalno… Dalje»
Lančužanin

Kakve smo kurate sreće nije isključeno da nam dovedu za precednika malog pijanog debelog hrvata sa X nogama, podrijetlom iz Janjeva.

Tika

Otkud sad to? Pa Diploma pre neki dan reče da od njega nema boljeg kandidata. Ovaj mali Debeli je stvarno umišljen!

VRAČARAC

MOŽE SAMO DA MISLI I DA SANJA…NA KOJIM SI TI OPIJATIMA, SNEG JE PAO A TO NIJE ONO BELO NA KOJE MISLIŠ DA JE …. ALISO IZ ZEMLJE ČUDA, PROBUDI SE..!

svetlanast

Dacic je nesporno najjaci u ucenjivackom potencijalu.Jaci je i od Krkobabica.Uvek ce biti uz one koji su na vlasti.

nik
kepecu jedan odvratni,treba te baciti na Adu kale i da tamo budes ministar napustenog ostrva,sa tvojim zlikovcem Milosevicem i radikalima si nas uveo u mracno doba devedesetih,onda si kao politicka prostitutka zajahao Kostunicu i Tadica a na kraju se vratio prvoj ljubavi radikalima,fukaro ti da budes predsednik,samo nam jos to… Dalje»
MARICA

Pozdravio te Jovo, stručni komentatoru…?

nik

Ivici-Marica

SRBIN

Pa ti si gori od AV. U svaki komentar se mešaš. Ma gori si od ovih botova iz SNS.

wpDiscuz