Teleprompter.rs

Dačić: Ne bi me čudilo da “Beli” osvoji više glasova od svih opozicionih kandidata

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras na predizbornom mitigu u Zrenjaninu da je pobeda predsedničkog kandidata vladajuće kolacije Aleksandra Vućića “jedini garant za budućnost, stabilnost i kontinuitet poštovanja Srbije u svetu”.

“Srbiji su potrebni predsednik i vlada koja će voditi računa o interesima našeg naroda i gradjana Srbije, a ne da se o nama odlučuje u Briselu, Vašingtonu, Moskvi, Pekingu – svejedno, odlučivaće se ovde u Zrenjaninu, u mojoj Žitoradji, bilo gde, ali ovde u Srbiji”, rekao je Dačić. Dodao je da, bez obzira na to što su svi sigurni u pobedu Vučića, “utakmicu” ne treba olako shvatiti, jer, “i Barselona mora da potigne gol da bi pobedila”.

Dačić je rekao da Vučić nije stranački kandidat, već kandidat naroda i svih gradjana Srbije i da nema potrebe da se izjašnjava o “raznim bajkama i fatamorganama” drugih predsedničkih kandidata. Lider SPS-a je rekao da je predsednički kandidat Luka Maksimović, alijas “Ljubiša Preletačević Beli”, “akademik za sve ostale koji se bore protiv Vučića”.

“Ne bi me čudilo da (Beli) osvoji više glasova od njih, jer se njihova politika sastoji samo u jednoj rečenici: da su protiv Vučića i da mrze Vučića, a mrzeći njega, mrze ne samo SNS i nas koji smo s njim, već i interese Srbije”, ocenio je Dačić. Lider SPS-a rekao je i da “mora da pomene” i predsedničkog kandidata iz Vojvodine Nenada Čanka koji “Rusima kaže da idu kući”, a “voleo bih da su to rekli i onima koji su bombardovali Srbiju”.

Na večerašnjem skupu u Kulturnom centru Zrenjanina govorili su i predsednik Pokrajinskg odbora SPS Dušan Bajatović, potpredsednik SNS Milenko Jovanov, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik zrenjaninskog odbora SPS Željko Malušić.

Beta