Kampanje

Đilas: Ulazim u trku za gradonačelnika / Mali: Plen mu puna gradska kasa

Objavljeno:

Dragan Đilas, srpski medijski i marketinški tajkun, odlučio je da se ponovo kandiduje za gradonačelnika srpske prestonice. 

Kako je rekao u intervjuu za NIN, nije mislio da će se više ikad baviti politikom, “ali nisam mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje sam se u mladosti borio i organizovao studentske proteste”. Zato je, kaže, odlučio da uđe u trku za gradonačelnika Beograda.

Đilas planira da bude kandidat jedne opozicone kolone,

– Verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. Ovo su gradski izbori i nije tema ko je za NATO, a ko je za Rusiju, nisu tema ni Kosovo, ni EU. Na ovim izborima glasa se o tome kakav Beograd hoćemo – rekao je Đilas.

Reagovanje Siniše Malog i Nebojše Stefanovića

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da se Đilas ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd, već zato što je „očigledno” da je njemu i „njegovoj družini” ponestalo para.

– Đilas je poziciju gradonačelnika koristio za lično bogaćenje, dok su Beograđani grcali u dugovima i borili se da prežive nemaštinu koja ih je zadesila usled pljačke gradske kase – naveo je Mali u pisanoj izjavi.

Aktuelna gradska vlast je, kako je rekao, posle velikih sprovedenih reformi, vratila ogromne dugove, spasla ekonomiju, otvorila više od 1.100 gradilišta, smanjila nezaposlenost za 20.000 i isplatila sva potraživanja socijalno ugroženih građana.

– Beograd i Beograđani danas imaju više novca nego ranije i zato je današnja puna gradska kasa savršen plen za Miškovića, Đilasa i Šapića. Dok su se Beograđani gušili u dugovima većim od milijardu evra, nisu ni znali da su se profiti i milioni na računima Đilasovih firmi iz godine u godinu uvećavali do čak 800 puta – naveo je Mali.

 

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *