Politikovanje

Đilasova bivša žena: Tukao me dok sam bila trudna, dete ima srčanu manu

Objavljeno:

Dragan Đilas, samoproglašeni kandidat za gradonačelnika Beograda, krvnički je pretukao svoju suprugu Ivu dok je bila trudna i pretio da će joj odrubiti glavu, stoji u njenoj zvaničnoj izjavi koju je dala policiji. 

Đilas je 7. decembra 2014. godine krvnički pretukao svoju tadašnju suprugu Ivu i njene roditelje Ružicu i Slobodana Pelevića.

Dnevni list “Srpski telegraf” objavio je službene beležke u kojima Iva i njeni roditelji svedoče o paklu kroz koji su prošli dok su njih dvoje bili u braku.

Prema Ivinoj izjavi, nasilnički incident izbio je u stanu u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru zbog toga što je ona otpustila dadilju.

– Dragan je, kao što je i bio dogovor, uzeo našu ćerku oko 18 časova, a zatim me je oko 18.10 iz kola, dok je još vozio našu ćerku, pozvao na mobilni telefon i počeo da viče na mene zašto sam otpustla dadilju i da mi preti da će mi na sudu oduzeti decu – rekla je Iva u policiji.

Prema navodima iz službene beleške, Đilas je fizički nasrnuo na Ivinu majku Ružicu jer je stala u odbranu svoje ćerke.

– Majka je rekla Draganu da nema smisla da vređa mene, da bi on u tom trenutku nasrnuo na nju, a ja sam se postavila između njih kako bih zaštitila majku – nastavila je Iva.

Nakon što je Đilas Ivu zgrabio za ruke i pribio uza zid, galamu je čuo Ivin otac Slobodan, koji je na spratu čuvao bolesno mlađe dete, tada dvogodišnjeg Vuka.

– Kada je otac video da me je Dragan napao, prišao mu je sa leđa kako bi ga odvojio od mene. Tada je Dragan oborio mog oca i pesnicom mu zadao udarac u predelu glave, i to sve pred našom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu, ja i majka pokušavale smo da ih razdvojimo, a onda sam istrčala na hodnik zgrade i pozvonila kod komšija kako bi nam pomogli, ali niko nije otvarao vrata. Dragan je tada izašao iz stana i, dok je silazio, čula sam kako nekom kaže da pozove policiju – ispričala je policajcima potresena Iva.

Srpski telegraf

 

Pošto policija nije odmah reagovala, Iva je lično odvezla oca u Urgentni centar, gde su mu konstatovane kontuzije glave od Đilasovih udaraca.

Tokom iskaza u policiji Iva Đilas je otkrila i da njenom suprugu ovo nije bio prvi put da se fizički obračunava sa njom.

– Psihički me je maltretirao, to jest vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom i za vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam – navodi Iva.

Srpski telegraf

“Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: “Odrubiću ti glavu“. Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, kao i bezbednost roditelja i dece.”

Ivina majka: Dragan je rekao da će nas izbaciti iz stana kao pacove

O traumatičnom događaju pred policijom svedočila je i Ivina majka Ružica. Ona je policiji ispričala da je Dragana zamolila da ih više ne maltretira jer su stari i bolesni.

“Tu je došlo do male verbalne prepirke između mene i Dragana, pa kada je on rekao da smo mi bolesni i da nema poverenja u nas, ja sam mu odgovorila i da je njegova majka stalno kod psihijatra, te je on poleteo na mene, Iva se tada umešala, stala između mene i njega, raširila ruke i rekla mu da joj ne dira porodicu.”

Đilas je tada rekao: “Kao pacove ću vas izbaciti iz stana, ne dirajte mi majku”, uhvatio Ivu oko ruku, dogurao na zid i nadvio se nad njom.

“U tom trenutku se pojavio moj suprug, koji je do tada bio sa Vukom na drugom nivou stana, te kako mu je Dragan bio okrenut leđima, bacio mu se oko vrata kako bi ga odvojio od Ive. Tog momenta Dragan je ostavio Ivu, Slobodana je zbacio sa sebe na pod i udario ga pesnicom po licu, odnosno levoj strani glave. Nastalo je rvanje između njih dvoje, Iva je pokušala da odgura Dragana do vrata.”

Ivin otac: Dragan mi navukao majicu preko glave i tukao me pesnicama

Ivin otac Slobodan rekao je policiji da mu je Đilas navukao majicu preko glave i tukao ga pesnicama ispod levog oka.

“Kako sam se nalazio na spratu stana, gde sam čuvao svog unuka, ja sam sišao i video kako Dragan fizički napada moju ćerku. Kako bih je zaštitio, ja sam prišao Draganu s leđa i obgrlio ga rukama oko ramena i povukao ga unazad. Tada se Dragan oslobodio, okrenuo se ka meni, navukao moju majicu meni preko glave, a zatim oborio na pod i udario me pesnicom u glavu, tačnije ispod levog oka. U tom trenutku ne znam tačno šta se sve izdešavalo, nisam gubio svest, ali ne mogu svega jasno da se setim.”

Pročitaj: PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE: Đilas prebio turdnu ženu, tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu

Teleprompter.rs / Srpski telegraf

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *