Kampanje

Đilasova taktika: Saterati opozicione glasače u ćošak

Objavljeno:

Dragan Đilas ne uspeva da realizuje plan oko jedinstvene opozicione liste okupljene oko njegovog kompromitovanog imena i prezimena, pa je preko “Blica” ponovo apelovao na opoziciju da se ujedini. 

– Zalažem se da opozicija na martovskim izborima u glavnom gradu izađe na jednoj listi i da predstavnik te liste ne mora da bude on, već onaj koji ima najveću podršku Beograđana – rekao je Đilas.

“Ajde da napravimo istraživanje da izmerimo mene i sve ostale kandidate. Javno se obavežemo da ćemo svi podržati onoga ko ima najveću podršku Beograđana i idemo na izbore sa jednom listom”.

Teško da će Đilas posle “neočekivane” najave kandidature preko nedeljnika NIN jednostavno prepustiti nekome drugom da preuzme prestižno mesto glavnog opozicionog kandidata za gradonačelnika.

Zašto se Đilas i rukama i nogama bori da ujedini sve opozicione stranke oko svog kompromitovanog imena?

Đilas mora da pokaže snagu. Mora da pokaže da je dovoljno sposoban da ujedini opoziciju oko sebe, a sve u pokušaju da glasače koji nisu zaboravili sve njegove kriminalne afere satera u ćošak. “Svi su za mene, pa morate i vi. Nemate drugog izbora” – to je poruka koju Đilas šalje ogorčenim opozicionim glasačima.

Ukoliko makar jedna stranka bude protiv njegove kandidature, to znači da će glasači koji se vrlo dobro sećaju njegova kriminalne vladavine imati alternativu. Glasaće protiv njega i njegovih kriminalnih afera za neku drugu opozicionu političku opciju.

Đilas će se tokom kampanje truditi da natera glasače da zaborave sav njegov kriminal i da eliminište sve opozicione političke alternative.

Zašto opozicioni glasače ne smeju da imaju alterantivu? Zašto pod obavezno moraju da glasaju za Dragana Đilasa, iako je njegovo ime sinonim za kriminal i korupciju?

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *