DIRAJ SVE, SAMO PARE NE: Skandalozna izjava Irineja o tome zašto crkva neće da plaća porez

irinej

Patrijarh Irinej misli da je crkva institucija koja ne mora da postupa po pravilima po kojima postupaju svi građani Srbije.

Bahati Irinej je u intervjuu za TV “Hram” objasnio zašto crkva neće da plaća porez državi i narodu.

– SPC neće plaćati porez dok joj se ne vrati celokupna imovina, jer gro uživa država – rekao je Irinej.

“Kada budu vratili imovinu Crkvi i ona će plaćati porez, kao što su na to obavezna preduzeća i drugi vlasnici imovine.”

Nije crkva jedina institucija koja nešto potražuje od države. Građani i sve ostale institucije koje čine naše društvo plaćaju porez uprkos činjenici da im država nešto duguje.

Irineju je prodavanje magle siromašnom narodu i institucionalna zaštita pedofila i silovatelja preča od plaćanja poreza. Crkva je još jednom dokazala da joj je novac ispred svega.

Komentari

14 komentara na tekst: "DIRAJ SVE, SAMO PARE NE: Skandalozna izjava Irineja o tome zašto crkva neće da plaća porez"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Spasi Bože
Samo ih pare zanimaju, ništa više, reklo bi se *pod milim Bogom* ali to za Boga niti zna, niti haje. Kad osoba onako bahato, čobanski priča da ni u crkvu neće da uđe a da mu se ne plati, a pritom nosi mantiju o čemu dalje da razgovaramo. Žali Bože… Dalje»
Pravoslavac Vuk
Metoh ili manastirska zemlja manastira Rakovica je Petlovo brdo, Labudovo brdo, deo Vidikovca itd..Koliko kvadrata stambenog prostora država napravila, prodala i naplaćuje porez od nečega što je otela tj. otuđila ( komunisti) od crkve ? Šta bi Vi uradili da neko uzrupira Vašu imovinu i da ima prihode od iste… Dalje»
eoma
A odakle crkvi i svestenstvu sva ta zemlja ? Da im nije Bog dao ? I sta ce im tolika zemlja ? Ma crkva i njeno svestenstvo bi hteli da budu drzava u drzavi !!! Kad odu “gore” neka prave zakone po svojoj meri a dok ne odu neka se… Dalje»
joto

Pa, otkud.? Da li imate predstavu kolike su donacije poklonjene Crkvama i Manastirima, eto odakle. Trbala bi drzavna bratija to da prisvoji, verovatno je to pravednoje.

Stefan
Cekaj ti hoces da kazes da je crkva, evo na primer u Rakovici, dobila na donaciju Petlovo Brdo Labudovo Brdo i Vidikovac, od koga i odakle njima pravo da kazu da je to njihovo? Jel su imaju neki dokument da su kupili ili bilo sta sto njih cini vlasnicima tog… Dalje»
Cirkus

Jesi i ti na stalnoj telefonskoj vezi kao i drugi svestenici koji peru pare mafiji a koji su van i najveci donatori?! Objavite spisak svih svojih donatora i najvecih finansijakih transakcija pa cete otkriti ko ste ustvari vi gospodo u mantijama !
Sram vas bilo!

Pravedna Srbija

Nije ISTINA da Drzava Srbija uplacuje penziono osiguranje svestenicima, uplacuje se samo verouciteljima koji su u sastavu neke skole. Drugo ako Irinej tako kaze zasto ne vratimo oteto i onda ce SPC morati da placa POREZ i kraj price ovako jos 50 g ce da se ceramo.

Alisa

Platiti porez na vozni park i luksuzne patrijarsije

lale

D.O.O Crkva

Pošteno do pobede
Pravoslavna vera je divna i jako je poštujem ali sveštenstvo je užasno, bahato i korumpirano. Zašto recimo SPC ne vrati školski stadion deci koji im je crkva otela kad je zidala hram Svetog Save i luksuzni dom paroha u Kraljevu? Dal iko ima prestavu koliko novca je dato za taj… Dalje»
Gloria
SPC je privilegovana u svakom pogledu. Drzava svestenicima uplacuje doprinose za penzije, ne placaju PDV niti porez na bilo koji prihod i jedina je ostvarila pravo na povracaj celokupne imovine, oduzete posle rata. Znam da je 2010.g,iz budzeta dobila oko 590 miliona dinara, upola manje je dobio Crveni Krst ,a… Dalje»
Dejan

Naravno da je privilegovana. Tako i treba da bude. 90% Srba se izjašnjava kao pravoslavni, a čine 90% stanovništva.

Gloria
Kakve veze ima pravoslavna vera i ova odnarodjena SPC ? Crkva treba da se drzi glavnih hriscanskih vrlina: smernost, moralna cistota….a da se kloni smrtnih grehova, srebroljublja, razvrata , bluda…pa vizantijski carevi nisu bili okruzeni ovakvom raskosi i sjajem. Zasto privilegovana ?Nemate vi osnovno znanje o religiji i ulozi crkve… Dalje»
MECKAR
Patrijarh je potpuno u pravu.Crkvu su suludi boljsevici kao instituciju najvise opljackali i njenom imovinom se sluzili 75 godina.Napraviti racune pa da vidimo ko kome duguje.Od 17-21 boljsevici su u moskvi i okolini porusili oko 600 pravoslavnih hramova istopili zlato i madjusobno podelili nisu porusili ni jednu sinagogu posto su… Dalje»
wpDiscuz