FAŠISTIČKO ZASTRAŠIVANJE: Uhapšeni policajci koji su raskrinkali kriminal Stefanovića i Hrkalovićeve!

Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović (Tanjug)

Nekadašnji operativci službe za tajno praćenje Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Trbović i Milan Dumanović privedeni su oko 14 časova zbog navoda da su odali službenu tajnu. 

Trbović i Dumanović su preko Telepromptera raskrinkali nelegalnu špijunsku akciju MUP-a Srbije u Bosni i Hercegovini po naređenju Dijane Hrkalović, sekretarke Uprave kriminalističke policije.

Pročitaj: KRIMINAL U IME DRŽAVE: Uznemirujuća ispovest policajca iz službe za tajno praćenje

Trbović je posle tog teksta dobio otkaz iz MUP-a.

Njih dvojica su privedeni danas oko 14 časova u Beogradu bez ikakvog pismenog nalog, već im je rečeno da su policajci dobili usmeni nalog.

Mladen Trbović i Milan Dumanović

Inače, Hraklovićeva neretko izdaje naređenja usmenim putem i to suprotno zakonu i procedurama.

Informaciju o hapšenju Trbovića i Dumanovića za Teleprompter je potvrdio i Policijski sindikat “Sloga”.

– Nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi da bi se baš danas privodili s obzirom da je Mladenu Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još pre par meseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odeljenje za opservaciju i dokumentovanje – navodi “Sloga” za Telepompter.rs.

Dodaje se da “je evidentno da ceo slučaj miriše na osvetu moćnika u vrhu MUP, koji su čekali pogodan trenutak, da pred praznike ovu akciju sprovedu u delo i to pred sam doček Nove godine u vreme kada su advokati otišli van Beograda i kada se premaju za proslavu najluđe noći.”

– Jasno je da je po sredi politička igra koja za cilj ima određivanje pritvora za one koji su se drzli da podnesu krivične prijave protiv najmoćnijih u MUP-u – zaključuje “Sloga”.

Očekuje se da će Trboviću i Dumanoviću biti određena mera zadržavanja u pritvoru tokom novogodišnjih praznik u trajanju od 48 sati.

Iz “Sloge” za Teleprompter još dodaju da će Trbović i Dumanović biti saslušani tek za dva dana, budući da su tužioci odsutni zbog novogodišnjih praznika.

Advokat Vladimir Todorić i predsednik Policijskog sindikata “Sloga” Dragan Žebeljan pokušali su da razgovaraju sa uhapšenim policajcima, ali im je to zabranjeno. Todorić kaže da je takvo postupanje surptono zakonu, ocenjujući da je reč o nezakonitom i politički motivisanom hapšenju.

Opširnije: KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA! Advokat uhapšenih policajaca: Zabranili nam da razgovaramo sa uhapšenima

Komentari

18 komentara na tekst: "FAŠISTIČKO ZASTRAŠIVANJE: Uhapšeni policajci koji su raskrinkali kriminal Stefanovića i Hrkalovićeve!"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
DRAKULA

Pa, problem je što su Trbovič i Dumanovič rekli – ISTINU. Imaju i fotke i ostale papire i preko Telepromptera – odoše u javnost.

Lančužanin
Narode porobljeni, da li shvataš da je u Srbiji na vlasti fašistički režim, u kome neograničenu vlast nad nama imaju marionete, klovnovi i psihički bolesnici, koji mogu sa nama da rade šta god im padne na pamet, da nas pljačkaju i zatvaraju, dok nam psihijatrijski bolesnik- upravnik konc. logora želi… Dalje»
Vodolija

Bez pismenog naloga? Da li su došli sa fantomkama i dugim cevima?

Brkić

Jadni mi. A svi znamo kud plovi ovaj brod. Na Titaniku su bar svi bili bogati, ako je za utehu…

Krokodilske suze

Kladim se da je ovom idiotu ideal kim dzong un predsednik S.Koreje ili erdogan predsednik Turske. Narode ispucaj se dok jos mozes uskoro dolazimo i mi na red. Naj.bali smo!

Kim
Mozda mu je Kim Dzong Un ideal samo u autoritarno-totalitarnom smislu, ali ovaj nije ni 0,1% uradio od stvari koje postoje u DPR Koreji. Posao za skoro sve ljude, besplatno skolstvo, besplatno zdravstvo, besplatni stanovi, besplatne komunalije, ulaganje u vojsku, ulaganje u nauku i otvaranje velikih naucnih centara, sigurnost gradjana… Dalje»
Gloria
….suze, koliko ja znam krokodili ne placu…. cemu ovaj ocaj ? Nema u istoriji tiranide, koja je dugo trajala, pa ce i ova proci ! Sacica promasenih nitkova , nece me naterati da padam u ocaj i predajem se. Srbi., ocevidno pocinju da otvaraju oci….ergo, tiranin je taj ko ce… Dalje»
Krokodilske suze
Krokodilske suze cuvam za ove na vlasti. U prevodu, kada budem imao vremena zalicu ih ali, ta ‘sacica promasenih nitkova’ autokratski deluje. Od dana kada su preuzeli vlast menjaju zakone prema svojim potrebama, peru svoju proslost, lazu hapse, kradu tj bogate se, zavadjuju, oslobadjaju velike kriminalce i ratne zlocince. Narod… Dalje»
U ime Oca i Sina

Da li se još uvek neki zanose da ova bagra može da se smeni na izborima?

smiomir

Ako bagra ne moze da se zbaci s vlasti sta ocekivati od nekih ozbiljnijih. Sve se moze kad se hoce, sto pre ih skloniti to bolje po drzavu i narod.

Vodolija

Ne znam šta čeka policija? Pišu mu pisma? Svako od njih, može koliko sutra biti trbović ili Dumanović.

Gloria

Ova sprdnja od sindikata Sloga, neka odmah nadje advokate. Nisu svi van Beograda, a mnogi bi branili i pro bono. Smisljeno je ovo uradjeno….Srbija je odavno postala policaj stat !

Sloga

Advokat je obezbedjen gospodin Vlade Todorić, poznata medijska ličnost sa dobrim medijskim vezama.

Gloria

Sloga, da li je ovo ironija u komentaru… uhapsenima ne treba medijska licnost vec dobar advokat.

grobarko

Batalio politiku, sada je samo advokat, poznat po izgledubi nicem drugom.

AFERA AMSS: www.amssinfo2.net

Podrška svim poštenim pripadnicima policije!
STOP SPS-SNS kriminalu i korupciji!

stojan 9TEyr

gde su im kolege nek ih izvuku iz zatvora a ovu kucku unutra na redaljku

Lančužanin

Šteta poganiti qrac na tu smrdošu.

wpDiscuz