Teleprompter.rs

FAŠIZAM UPAKOVAN U ZABAVU: Igrica “Pocepaj Miroja”, preseci mu glavu – direktan poziv na ubistvo

pocepaj miroja

Nakon serije pretećih poziva, hakovanja i poziva na ubistvo advokata Miroja Jovanovića, koji je podneo prigovor zbog lažne kandidature Belog Preletačevića, brutalna kampanja proiv jednog čoveka se nastavlja. 

Kreatori projekta “Beli Preletačević” napravili su igricu “Pocepaj Miroja i njegovu žalbu”. Igrica je osmišljena po uzoru na igricu “Fruite Ninja” u kojoj igrači mačem seku voćkice kako bi skupili bodove.

U igrici koju su osmisli kreatori projekta “Beli Preletačević” zadatak je preseći glavu Miroja Jovanovića!

Aplikacija igrice objavljena je na zvaničnom sajtu “belisamojako.com”.

Iako ovo liči na bezazlenu zabavu, reč je o direktnom pozivu na ubistvo jednog novosadskog advokata koji je iskoristio pravna sredstva da ospori de facto lažnu kandidaturu fikivnog lika.

Stvara se atmosfera da je advokata potrebno ubiti.

Posebno je interesantno ponašanje nacionalnih medija koji direktne pozive na ubistvo advokata prenose u šaljivom i pozitivnom svetlu.

Podsetimo da je advokat Jovanović posle objavljivanja fotografije prigovora dobio 150 pretećih poziva i poruka, hakovan mu je i obrisan Fejsbuk nalog, a službeni i privatni mejl nalozi su mu spamovani.

U jednom trenutku je dobio poziv od momka koji se lažno predstavio na novinar TV N1 u pokušaju da ga namami na sastanak u njegovom stanu.

Kritičarima projekta “Beli Preletačević” šalje se jasna i nedvosmislena poruka: “Ne usuđuj se da nas napadaš, ostaćeš bez glave.”

Povezane vesti