Istraživanja

Istraživanje: Beograđani misle da je Mali bolji gradonačelnik od Đilasa

Objavljeno:

Čak i agencije za istraživanje javnog mnjenja u vlasništvo opozicionih aktivista ne mogu da ponište činjenicu da Beograđani vide Sinišu Malog kao boljeg gradonačenika od Dragana Đilasa. 

To se vidi iz istraživanja koje je obavila Nova srpska politička misao u vlasništvu Đorđa Vukadinovića, narodnog poslanika ispred Demokratske stranke Srbije.

Istaživanja NSPM bi trebalo tumačiti sa rezervom zbog očigledne pristrasnosti i političkog interesa vlasnika tog sajta.

Čak ni u nameštenim istraživanjima NSMP ne može da se ospori činjenica da građani vide Sinišu Malog kao boljeg gradonačelnika od Dragana Đilasa.

 

 

Na pitanje ko je bio bolji gradonačelnik Siniša Mali ili Dragan Đilas, građani su glasali za Malog u odnosu 34,6 odsto prema 29,1 odsto koji su se opredelili za Đilasa.

 

Prema tom istom istraživanju, Srpska napredna stranka uživa najveće poverenje građana – 39,8 odsto, dok Đilasov i Šapićev pojedinačni rejting nije ni približan – Đilas i svi njegovi partneri Janković, Jeremić, Stefanović, Veselinović – 23,8 odsto, a Šapić 18,6 odsto.

Ispod cenzusa su Dveri i Saša Radulović (4,4 odsto), Miljan Damjanović koga predlaže lista SRS – Vojislav Šešelj (3,1 odsto), Dragan Šutanovac i Zoran Živković (2,5 odsto) i Ne davimo Beograd (1,4 odsto).

Na osnovu istraživanja NSMP, Siniša Mali bi imao najveći legitimitet da ostane na mestu gradonačelnika Beograda, dok bi Đilas i Šapić tog mesta mogli da se dočepaju samo uz pomoć skupštinskih kombinacija.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *