Kampanje

Janković se zalepio za Đilasove pare

Objavljeno:

Sašu Janković i Pokret slobodnih građana napustili su gotovo svi osnivači i saveznici, pa ni ne čudi što je on odlučio da se prikloni baš Draganu Đilasu. 

Janković je posle sastanka sa Draganom Đilasom, saopštio da su takozvani “organi” Pokreta doneli odluku da se za beogradske izbore formira zajednička lista što većeg broja partnera, na čijem čelu će biti Đilas.

Kako je saopšteno iz PSG, politički organi i osnivači Pokreta, održali su zajednički sastanak sa Đilasom u cilju utvrđivanje platforme za zajednički nastup na predstojećim izborima u Beogradu.

– Janković je ocenio da je Đilas najbolji kandidat u ovom trenutku i veruje da će pobediti na predstojećim izborima – stoji u saopštenju.

Đilas je izavio da je “najnormalnije da dođem pred ljude koji su mi dali podršku, i da zajedno sa ostalima koji budu zainteresovani da podrže zajednički program, izađemo pred javnost”.

On je istakao kako je siguran među članovima PSG ima onih koji veruju da je on grešio. Dodao je, međutim, da je zajednička procena da se od Beograda i Srbije “napravi bolje mesto”.

Očigledno je da je između Jankovića i Đilasa je zasnovan na čistom isteresu.

Janković je bukvalno ostao bez političkog kapitala kada su ga napustili gotovo svi saradnici, dok Đilas iza sebe ima samo kapital. Iako Janković tvrdi da Đilas isputanja njegovih 11 besmislenih “principa” za izbore za Beograd, jasno je da ako neko ne ispunjava nijedan princip, to je onda Đilas.

Ali, finansijko-politički interesi su preovladali.

Jankoviću su potrebne pare da bi povratio kredibilitet kod glasača, dok su Đilasu potrebne sve opozicone satelitske stranke kako bi u javnosti stvorio utisak da ga svi podržavaju.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *