Kampanje

Jeremić se uglavio kod Đilasa

Objavljeno:

Narodna stranka Vuka Jeremića, inače kombi stranka koja je osnovana u luksuznom hotelu “Metropol Palace”, saopštila je da će podržati Dragana Đilasa na predstojećim lokalnim izborima. 

Narodna stranka je saopštila da je na sednici Predsedništva odlučila da “stupi u strateško partnerstvo sa Pokretom slobodnih građana i sa Draganom Ðilasom, kao potencijalnim kandidatom za gradonačelnika na predstojećim izborima za Skupštinu grada Beograda”.

Podsetimo da je upravo Đilas izbacio Jeremića iz Demokratske stranke dok je ovaj bio predstavajući Skupštinom u Ujedinjenim nacijama.

Svađa između Đilasa i Jeremić došla je do tačke usijanja kada je Đilas rekao da je “sramotno” što je Jeremić od Vlade Srbije tražio čak sedam miliona evra za godinu dana predsednikovanja u Skupštini Ujedinjenih nacija.

– Jeremić taj posao može da obavlja i sa manjom platom od 28.000 evra. Može i da živi u stanju znatno skromnijem od planiranog – rekao je tada Đilas.

Jeremić je tim povodom rekao da Đilas lažnim navodima pokušava da se bori za prevlat u Demokratskoj stranci, kritikujući ga zbog visoke cene Mosta na Adi.

– Čak i da je to tačno, a nije, to bi značilo da po nekoj kalkulaciji narednih 60 godina Srbija bi mogla da predsedava ujedinjenim nacijama i da ima taj pristup svima na svetu za cenu jednog mosta preko Ade, bez pristupnih saobraćajnica, za koje još ne znamo koliko će da koštaju – rekao je tada Jeremić na TV Prva.

Jeremić kao osrednji političar treće klase, posle skandaloznog debakla na predsedničkim izborima, rame uz rame sa Đilasom pokušava da izvuče iz jazbine političke propasti.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *