Jeremićev saradnik osuđen na tri i po godine zatvora zbog malverzacija!

novakovic jeremic

Specijalni sud u Beogradu osudio je na tri i po godine zatvora bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu Borislava Novakovića.

Novaković je optužen zbog optužbi da je sa saradnicima zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evropa u Novom Sadu.

Mirjana Dejanović je osuđena na istu kaznu od tri po godine zatvora, Zoran Bojović na četiri godine zatvora, a Draganu Živković na zatvorsku kaznu od dve i po godine.

Istom presudom, Bojović i Živković obavezani su da solidarno na ime naknade pričinjene štete iznos 462.909.109,61 dinar plate Gradu Novom Sadu u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, saopšteno je iz suda.

Protiv ove presude i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Optuženi se terete da su omogućili preduzeću “Borovica transport” da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su, prema tvrdnjama tužilaštva, znali da ta kompanija ne ispunjava uslove, preneli su ranije mediji.

Novaković je bio uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana.

On je bio funkcioner Demokratske stranke i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, ali je nedavno odlučio da napusti stranku i podrži kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, za razliku od DS koja podržava Sašu Jankovića.

Tanjug

Komentari

2 komentara na tekst: "Jeremićev saradnik osuđen na tri i po godine zatvora zbog malverzacija!"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Aleks Radosavljevic

Jeste Bora Konj u zatvoru, ali je i vencani kum Jeremica, kome su bili na svadbi u Budvi – Ljubomir Samardzic u zatvoru, a sudjenje u toku vec 6 godina. Dok su kume napredovale u diplomatiji koju ne napustaju, cak im trenutno ide sve bolje

Veruovic

Bora Konja iz zatvora pravo kod Jeremica /obojica dugogodosnji funkcioneri DS,naravno, kao i Nikola Jovanovic zvani Pudlica/ pa nazad u zatvor.

wpDiscuz