Teleprompter.rs

Kladionce: Vučić će biti predsednik, Beli jači od Radulovića, Čanka i Popovića

vucic

Kandidat SNS Aleksandar Vučić prema do sada objavljenim kvotama dve kladionice, pobediće na predsedničkim izborima u Srbiji.

Međutim, pravu pometnju napravio je predsednički kandidat Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, na koga se trenutno najviše uplaćuje.

Kladionica “Mocart” ponudila je svojim igračima kvotu od 1,03 da će Vučić biti predsednik, a “Meridian” 1,02, što znači da bi se na svaki uloženi dinar zaradio jedan dinar i dve pare.

Obe kladionice imaju isti poredak jačih kandidata, ali se razlikuju kvote.

Saša Janković je drugi favorit u obe: “Mocart” mu je dao kvotu od 30, a “Meridian” od 18 da će postati predsednik.

Sledi Vuk Jeremić (35 u “Mocartu”, 32 u “Meridianu”), zatim Vojislav Šešelj (200 u “Mocartu”, 50 u “Meridianu”) i Boško Obradović (800 u “Mocartu” i 750 u “Meridianu”).

Posle toga se procene razlikuju, ali je za sada najveća nepoznanica Beli. Kada je u ponedeljak uveče prihvaćena njegova kandidatura, kvota na njegovu pobedu u “Meridianu” bila je 1.000, dok je danas 100.

Te dve kladionice, jedine u Srbiji koje trenutno imaju kvote u ponudi, ne slažu se, međutim, u procenama da li će biti drugog kruga, bar prema kvotama.

U kladionicama se procenat glasova određuje tako što se odredi granica i onda se ponude kvote (najčešće od 1,85) na više ili manje procenata od te granice.

“Mocart” je postavio Vučiću granicu od 48,6 odsto glasova u prvom krugu. Granica na Jankovića je 16,1 odsto glasova, a na Jeremića 14,7.

Luka Maksimović je i u “Mocartu” uneo nesigurnost. Prvobitna granica na njega bila je oko 1,7 odsto glasova, danas pre podne bila je na 2,5, a posle podneva je skočila na 3,5 odsto.

On je prešao Sašu Radulović koji ima 2,3 odsto, Aleksandara Popovića iz DSS-a 1,95 odsto i Nenada Čanka koji ima 0,85 odsto glasova.

“Meridian” je pokazao više vere u Vučića, pošto je u toj kladionici granica na njega 53,6 odsto glasova u prvom krugu, ali sa kvotom od 1,40 da će biti manje od toga, i 2,60 odsto da će biti više. To znači da je prema “Meridianu” moguće da aktuelni premijer pobedi u prvom krugu.

“Meridian” je granicu na Jankovića postavio na 15,2 odsto glasova, na Jeremića na 11,3, a na Vojislava Šešelja 10,4.

Prvi krug izbora zakazan je za 2. april. Potencijalni drugi, za koji “Mocart” procenjuje da su dobre šanse, a “Meridian” ne toliko, trebalo bi da bude održan 16. aprila.

Beta / Teleprompter