Teleprompter.rs

LUDILO BEZ GRANICA: Predsednički cirkuzanti napali Angelu Merkel

LUDILO BEZ GRANICA: Predsednički cirkuzanti napali Angelu Merkel

Ludilo cenzus opozicije ne prelazi samo granice razuma, već i granice Srbije. Kancelarka Nemačke Angela Merkel našla se na udaru predsednika srpske cenzus opzicije jer je Srbiji i Vladi Aleksandra Vučića uputila pohvale. 

On je, prema Vučićevim rečima, uputila i pozdrav svim građanima Srbije. Međutim, pozitivne vibracije koje stižu iz Nemačke uznemirile su predsednikce cenzus opozicije. Iako je sastanak Vučića i Merkelove organizovan na međudržavnom nivou, kombi pokret Saše Radulovića koji će posle ovih izbora, po svemu sudeći, biti obrisan sa političke scene, napao je Angelu Merke što učestvuje u predizbornoj kampanji Aleksandra Vučića.

– Apelujemo na EU zvaničnike da sačuvaju makar privid neutralnosti u aktuelnoj predsedničkoj kampanji i otkažu sve predizborne posete nelegitimnog predsednika Vlade Republike Srbije. EU birokratija je potpuno izgubila kompas i žrtvovala sve proklamovane vrednosti zarad svojih kratkoročnih interesa. Ti interesi su na žalost duboko suprotstavljeni životnim interesima građana Srbije za uređenom zemljom – stoji u saopštenju DJB.

Merkelova je verovatno trebalo da se priključi predizbornoj kampanji Saše Radulovića, a koji propagira jednoumlje, tiraniju i cenzuru medija. Pokret Dveri koji je nasilni uguran u Skupštinu, iako nije prešao cenzus, optužio je Vučića da je poslušni potrčko Aleksandra Vučića.

– Pohvala Angele Merkel da je Vučić “sproveo velike reforme koje su omogućile investicije i ispunio sve uslove za pregovore sa EU”, kao i poruka da su nemački investitori veoma zadovoljni i da će nastaviti da dolaze u Srbiju, u prevodu znači da su Vučićeve reforme u interesu inostranih investitora, a ne građana Srbije – stoji u saopštenju Dveri.

Zar uspešnost nemačkih investitora ne znači i uspeh građana Srbije i države uopšte? Inače, nemački investitori su među najuspešnijim investitorima, a poznati su i po redovnim platama, poštovanju prava radnika… U svakom slučaju, “nemačka disciplina”. Krajnje je neobično što predsednički kandidati u toku predizborne kampanje napadaju kancelarku strane zemlje sa kojom Srbija ima odličnu saradanju. To nije “predsedničko” ponašanje.