Kampanje

LUDILO: Radulović iz Bihaća i Boško iz Čačka na beogradskim izborima

Objavljeno:

Saša Radulović i Boško Obradović sazvali su konferenciju za štampu u sedištu DJB na kojoj je saopštno da će DJB i Dveri na beogradske izbore izaću u koaliciji. 

Beogradski izbori su, kao što i sam naziv kaže, lokalni beogradski izbori. Dakle, Beograđani biraju kandidata iz Beograda. Tako kaže i Zakon o loaklnim izborima.

“Za odbornika, može biti izabran punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije koji ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave u kojoj je predložen za odbornika.”

S toga se postavlja pitanje šta će na lokalnim izborima u Beogradu Boško Obradović, koji je rodom iz Čačka. On je, inače, i odbornik u čačanskoj skupštini, a u Beogradu je svega dve godine i to od parlamentarnih izbora 2016. godine.

S druge strane, Saša Radulović je rodom iz Bihaća, odrastao je u Sarajevu, živeo u Kanadi i Americi, a sada ima prebivalište u Beogradu. Nije jasno ni šta on tačno traži na beogradskim izborima.

Koalicija okupljena oko Dragana Đilasa takođe je nelogična u tom smislu. Podsetimo da je Đilas nedavno dobio podršku od Nebojše Zelenovića, gradonačelnika grada Šapca.

Zašto se grad Šabac i šabački političari uključuju u lokalne beogradske izbore?

Izgleda da su opozicioni cirkuzanti zaboravili da ovo nisu republički izbori, već lokalni beogradski.

Zamislite da kandidati i ljudi iz Beograda učestvuju na izborima u Čačku, Bihaću i Šapcu.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *