Politikovanje

Mali: Đilasov metro za pacove, naš za narod

Objavljeno:

Član Predsedništva SNS Siniša Mali je izjavio danas da metro nikada nije počeo da se gradi u Beogradu zato što “Dragan Đilas i tajkuni nisu mogli da se dogovore ko će više da se nakrade na tom poslu”.

Mali je poručio da će se za razliku od tajkunskog metroa, graditi metro za narod.

“Za svaki narodni dinar Đilas je u svoj džep strpao tri. Tako je planirao da izgradnju metroa pretvori u unosan posao za njega i njegovu tajkunsku družinu. Metro nikada nije počeo da se gradi zato što Đilas i tajkuni nisu mogli da se dogovore ko će više da se nakrade na tom poslu”, naveo je Mali.

Kako kaže, sreća je što taj Đilasov metro nikada nije počeo da se gradi, “jer bi to bio metro za pacove, a ne za ljude”, baš kao što je danas ona Đilasova hala Velikog brata igralište za pacove, a ne za decu.

Mali ističe da je sreća i to što Đilas nije stigao metro da pretvori u deponiju smeća kakva je replika Terazija ili stecište narkomana kakav je Pazl grad.

“Đilas samo spominje nekakve livade. Njima su samo livade u glavi. Verovatno misli da će metro povezati onu livadu na kojoj je Šapić postao doktor marketinga i Šutanovčevu luksuznu livadu na Vračaru. Ne, metro koji ćemo mi graditi i izgraditi zbiližiće sve Beograđane. S ponosom kažem da je naš metro za narod i sve suprotno od tajkunskog metroa Miškovića, Đilasa i Šapića”, poručio je Mali.

On je istakao da bezdušne laži koje se plasiraju iz centrale tajkunske koalicije postaju sve opasnije i izrazio zabrinutnost da će Đilas najugroženije Beograđane ponovo isterati na ulicu i zaviti u crno.

“Teško je slušati one koji su godinama otimali socijalnu pomoć najsiromašnijim Beograđanima kako im danas u lice govore: “Pljačkali smo vas, ali danas vam je bolje. To moramo da promenimo”. Može li tajkun Đilas da pogleda ljude u oči i da im kaže: Nisam vas pljačkao? Ne može to da kaže i zato to nikada do sada nije ni rekao”, naveo je Mali.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *