Beograd

Mali: Rekordno mala nezaposlenost u decembru – 87.623

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je prilikom obilaska radova na Ulici 1. maj u mestu Velika Moštanica da je stopa nezaposlenosti u decembru mesecu smanjena na rekordan nivo. 

Gradonačelnik je običao i porodičnu fabriku za proizvodnju kancelarijskog nameštaja “Sigma enterijeri” i tom prilikom rekao da je nezaposelnost u Beogradu smanjena na 87.623.

– Ova fabrika zapošljava 40 ljudi. Kažu da imaju puno posla i da će zbog toga zaposliti još 20 sugrađana. Grad Beograd i Opština Čukarica će podržati njihovo proširenje, ali i gledati da pomognu koliko mogu prilikom ulaganja u infrastrukturu ili obnovu mašina neophodnih za rad ovog preduzeća. Juče sam dobio podatke za prošli mesec, kada je u Beogradu zabeležena rekordno mala nezaposlenost, pošto je nezaposlenih trenutno u našem gradu trenutno 87.623, što je za skoro 500 manje od novembra, kada je nezaposlenih bilo 88.120 – istakao je Mali.

Gradonačelnik kaže da sve navedeno govori u prilog tome da se Grad Beograd bori za svako radno mesto i svakog građanina Beograda.

– Opština Čukarica zaslužuje pohvale jer je broj nerešenih predmeta smanjen sa preko 6.000 na 600. To znači da opštinska uprava radi kvalitetno i da je na usluzi građanima. Upravo to je i suština, da slušamo sugestije i kritike građana, a rezultat toga su velike promene nabolje. Beograd postaje lepše i bolje mesto za život jer je to deo politike koju sprovodimo tri i po godine – zaključio je Mali.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *