Megatrendu oduzeti dozvolu, poništiti sve diplome i studentima vratiti pare!

Da je Srbija pravna država, Univerzitet Megatrend našao bi se pod detaljnom istragom zbog brojnih afera oko lažiranih diploma i doktorata i uveliko u procesu za oduzimanje dozvole. Međutim, znajući da je Srbija država takva kakva jeste, političke veze učiniće svoje. 

“Dikoviću, Megatrend ne sme pasti!”

Opstanak Univerziteta Megatrend od strateškog je značaja za državu Srbiju. Koliko se vlada borila da Šabac ne padne, biće potrebno mnogo više ljudstva da se spreči padanje Megatrenda. Kada Megatrend bude padao povući će sa sobom celu državnu upravu i pad države biće neizbežan.

Megatrend je od strateškog značaja za državu Srbiju. Ova fabrika diploma godinama proizvodi diplome za najviše državne funkcionere. Privatni fakulteti kao samostalna celina čine stožer svake vlade. Pad Megatrenda uneo bi haos u sistem privatnih fakulteta koji parazitski žive od političara kojima su potrebne ekspres diplome za važne državne funkcije.

Slučaj “Toma diploma” izazvao je veliko interesovanje javnosti kada je otkriveno da je sadašnji kvazi-predsednik Srbije Tomislav Nikolić diplomirao i masterirao na veoma sumnjiv način.

Tomislav Nikolić je završio osnovne studije na privatnom Fakultetu za menadžement ([email protected]) u Sremskoj Kamenici. Nikolić je zatim stekao master diplomu na privatnom Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžement (FIMEK) iz Novog Sada.

Vredi li uopšte iznositi argumente koji bi potkrepili činjenicu da Tomislav Nikolić nije stekao diplome na legitiman način?

INTERESANTAN PODATAK: FIMEK je avgusta 2013. godine dobio oko 2 miliona dinara iz novosadskog gradskog budžeta, koji kontroliše Srpska napredna stranka, za naučna istraživanja koja nisu u njihovom domenu, kao što je istraživanje “sadržaja teških metala u tkivima riba”. Apsurdna Srbijo naša!

Ono što još više bode oči jeste činjenica da fakultetima koji se bave ozbiljnim naučnim istraživanjima, kao što su Poljoprivredni fakultet ili Fakultet tehničkih nauka, sredstva nisu odobrena.

Univerzitet “Educons” je novosadski Megatrend. Treba vam ekspresna diploma? Upišite Fakultet za uslužni biznis (FABUS) koji posluje u sklopu Univerziteta “Educons” i dobićete je za menje o godinu dana.

U Republici srpskoj izbio je veliki skandal pre par godina kada je otkriveno da najviši funkcioneri poseduju diplome upravo sa FABUS-a iz Novog Sada. Domaći političari koji su mislili da će izbeći pažnju javnosti tako što će zaobići Megatrend, stekli su diplome na FABUS-u.

Direktor rudarskog basena “Kolubara” i član Srpske napredne stranke, Milorad Grčić, ima diplomu sa FABUS-a.

Direktor “Koridora Srbije” i član Srpska napredne stranke, Dmitar Đurović, takođe poseduju diplomu sa istog fakulteta.

Narodni poslanik, član skupštinskog Odbora za odbranu i član Čankovog LSV-a, Bojan Kostreš, takođe je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste na Fakultetu za uslužni biznis.

Politički Univerzitet Megatrend

Shvatite jednu stvar, čim vidite veliki broj političara na jednom mestu, znajte da nešto nije u redu.

I pticama na grani je jasno da Socijalistička partija Srbije već godinama štiti Univerzitet Megatrend. Kako je moguće da nekadašnji ministar obrazovanja i član SPS-a, Žarko Obradović, u isto vreme bude angažovan kao redovni profesor na privatnom univerzitetu? Takva kombinatorika se samo toleriše u Srbiji.

Otkriveno je da savetnik bivšeg premijera Ivice Dačića, Ivica Tončev, takođe poseduje spornu diplomu sa Megatrenda.

I psudo-antikorupcionaški SNS odlučio je da se pridruži ovom rasadniku diploma.

Smenjena ministarka omladine i sporta i šahistkinja Alisa Marić (SNS) i dalje radi kao profesorka na Megatrendu.

Naša draga ministarka Zorana Mihajlović takođe profesuje na Megatrendu.

Ministar unutrašnjih poslova i bivši predsednik Skupštine, Nebojša Stefanović, plagirao je doktorsku disertaciju na Megatrendu. Njegov mentor bio je rektor Megatrenda, Mića Jovanović, za kojeg se takođe uspostavilo da je lažirao doktorske diplome. Ustanovljeno je da Mića Jovanović uopšte ne poseduje legitimne doktorske diplome.

Ovo nas sve dovodi do samo jednog zaključka. Ako je cenjeni gospodin premijer Aleksandar Vučić voljan da se bori protiv istinske korupcije, pokrenuće detaljnu istragu oko poslovanja Univerziteta Megatrend.

Jedino rešenje koje je logično za ovu korupcionašku aferu jeste oduzimanje dozvole za rad Univerzitetu Megatrend, ispitivanje svih diploma stečenih na Univerzitetu, hapšenje odgovornih, poništavanje stečenih diploma, vraćanje novca oštećenim studentima i, na kraju, zatvaranje univerziteta.

Da li je naš premijer dovoljno hrabar da se suoči sa ovim tipom korupcije i odlučno krene u borbu protiv obrazovne mafije? Naravno da nije! Kukavički će se boriti protiv opšteg javnog mnjenja i nastaviti da brani njegove saradnike koji su stekli diplome na sumnjiv način.

Da Vučić poseduje i malo hrabrosti, suočio bi se sa ovim problem, ali posledice bi bile veoma bolne. Cela njegova vlada i svi ostali političari koji se nalaze na važnim državnim funkcijama morali bi da podnesu ostavke. Takođe, pad Megatrenda bi označio i zvaničan početak pada privatnih univerziteta i fakulteta koji žive na osnovu prodaje brzih diploma.

Premijeru, dokaži nam još jednom da si kukavica kakvu Srbija još nije videla!

Komentari

42 komentara na tekst: "Megatrendu oduzeti dozvolu, poništiti sve diplome i studentima vratiti pare!"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
NN
Ne sudite o onome sto ne znate !!! Bas me zanima da li je iko od ovih “novinara” koji su pisali clanak bio na Megatrendu i video kako se tu radi! Ja sam uporedo upisao jedan drzavni fakultet u Beogradu i Megatrend i razlika je neverovatna. Megatrend sam skepticno upisao… Dalje»
Cvetko

Cvetković Cvetko

Alinor
Megatrend, a i najveći broj privatnih fakulteta (srećom ne svi) se veoma lako završava. Ja sam završila državni faktultet, Univerzitet u NS, redovno. Najveći deo društva koje je upisalo kad i ja, ali im nije išlo učenje, prebacili su se na privatne i završili ih. Na prvatnim fakultetima su im… Dalje»
Ja
A drzavne fakultete zavrsavaju polaganjem ispita uz pomoc puskica i bubica i kupovinom knjiga predmetnih profesora. Samo u Srbiji vazi iluzija da tezina zavrsavanja fakulteta ima veze sa stecenim znanjem. Vecini onih koji su zavrsili drzavne fakultete prakticno znanje je 0 (slovima: nula). Notorna je laz da na privarnim fakultetima… Dalje»
Dejan
Na drzavnom zaposleni studenti nemaju sanse. Takodje, ogromna je laz da su privatni fakulteti za bogate. Ja sam studirao na oba, drzavni sam morao da napustim jer su mi kao zaposlenom lupali “neopravdane” odnosno nisam mogao da izadjem na ispit jer sam izostao sa vise od 3 predavanja po semestru,… Dalje»
Miroslav
Svasta. Da je tako nesto moguce, prvo bi bile ponistene diplome drazavnog Kragujevackog I Pristinskog univerziteta. Za megatrend se sumnja za doktorate a za pomenute je vec dokazano da se muljalo i sa doktoratima i sa diplomama. U ovoj zemlji se sa doktoratima mulja barem 40 godina a Megatrend je… Dalje»
Палчица
Не, не! То није начин! Свесна сам шта је све испливало на површину након ове афере али раскринкавање факултета и поништавање диплома било би као да сте пљунули у лице свима који су га завршили. Не сметните с ума да се овакве гадости итекако дешавају и на државним високошколским установама.… Dalje»

kakvo je to licemerje, kaze Mica megatrend “skolarinu nismo povecavali 4 godina” 1500evra. Svi Mi znamo da cena u evrima ostaje ista, kako nam kupovna moc opala ispada da je skolarina preskupa. Zasto Mica nije drzao cenu u dinarima, ako toliko voli Srbiju

Aleksandar

To sto vi sada radite je krivicno delo….Prof. dr. Nevena Petrusic je vrstan professor I kad govorite njeno ime treba da ustanete..To Vam kaze student Pravnog fakulteta u Nisu…Nije tacno da profesorka Nevena drzi deset predmeta, nemojte obmanjivati ljude.

Nena
Mica Jovanovic :)
Stvarno lupate gluposti, sta je bilo sa aferom na pravnom fakultetu u Kragujevcu, jer i tamo treba da se vrate pare i poniste diplome. Nemojte da vezujete rektora sa profesorima na fakultetu. Sve je ovo odlican spin kako bi ljudi imali o cemu da pricaju, zaboravili su polpave, Vucica i… Dalje»
Sasa

Sta si ti ikada uradio za svoju zemlju i svoj narod, kada umes ovako lepo da kritikujes druge?

deni

sestra mi ima ovaj fax stalno joj govorim da je obrisala sa tolikim parama dupe tuzno ali istinito..

milena

Naravno da nema pravne drzave, da ima, Megatrend i slIicne ustanove za kupovinu diploma, ne bi postojale ! Potrebno je, da se prava inteligencija podignena noge i ne dozvoli opstanak ovakvog kriminala!

Marko J
Kad pišete ovakve komentare vodite računa i o tome da ima jako puno nas koji smo POŠTENO završili neki od fakulteta Megatrend univerziteta i da nismo mi krivi što je 1% ma nek bude i 10% njih završilo fakultet “preko veze”. Ima nas koji nismo politički funkcioneri, njihova deca, kvazi… Dalje»
Hercegovac

A afera na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a afera ”Indeks”, a Subotica, a Prištinski univerzitet, a afera na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a istraga na Medicinskom i Šumarskom fakultetu u Beogradu…Da ne nabrajam dalje…Ostavite se Megatrenda svi vi prepošteni i prepodobni već uzmite knjigu u šake !!!

ww3

U nedelju je cak i Kurir poceo cenzuru komentara o Megatrendu…

Naravno, Megatrend je poslovao po principima privatnog preduzeća sa jedinim ciljem ostvarenja profita. Obrazovna funkcija je bila samo fasada……. U jednoj analizi od pre dve godine čisti profit Megatrenda je iznosio 15 miliona evra na godišnjem nivou. Da imamo državu, oni bi trebali da vrate novac ljudima najmanje petostruko. Ali… Dalje»
Hercegovac

To je protivzakonito, Šabane !!! Ne možeš da diskriminišeš diplome sa akreditovanih fakulteta !

To nije moja ideja već se radi o predlogu rektora državnih fakulteta u Srbiji. Predlog je ušao u skupštinsku proceduru i on će se razmatrati. Pretpostavljam da će biti i usvojen. Već sada ni jedna ozbiljna privatna firma neće zaposliti ljude koji su diplomirali na privatnim fakultetima. Kada im se… Dalje»
Pre neki dan smo saznali da Ministar prosvete dolazi iz jedne od brojnih parazitskih instirtucija u našem obrazovnom sistemu. To je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Kada sam pomenutoj instituciji ispostavio zahtev da izvrši valorizaciju mojih edukativnih radova http://www.moodle.ganesajtovi.com/, naišao sam na zid ćutanja – jedini pouzdani način… Dalje»

Naslov ovog teksta daje rešenje šta treba uraditi…….. Nažalost, ovo je Srbija.

aaa
Da si bilo šta završio, ali pošteno, znao bi makar da pišeš! Prvo, nikad se ne piše VELIKIM slovima, jer se to smatra za neukus i galamu, viku! Postoje znaci interpunkcije, kojima se nešto naglašava. Drugo, iza svakog znaka interpunkcije ide prazno mesto. Onaj koji to nije naučio, ne može… Dalje»
BOBAN

Ovde želim da galamim,to je vaš stil.

salenka
Istraživanje pod temom “Sadržaja teških metala u tkivima riba” su u toku 2013/2014. školske godine u Naučno-istraživačkom centru Petnica kod Valjeva sprovodili i njegovu perzentaciju radili učenici 4. godine Užičke gimnazije.Otkud to sada na privatnom Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžement (FIMEK) iz Novog Sad? Da nisu i te rezultate… Dalje»
bRte

Verovatno ćirilica i latinica nisu iste važnosti po ustavu, već samo ćirilica? Mora da si od onih koji kažu da ko nije pravoslavac, nije ni srbin?

GORA

Daj jednom da padnemo ,ali skroz na kolena!! PA KAKO KRENUTI PONOVO?

Vozac Autobusa

da bi neko pao na kolena potrebno je da jos uvek stoji

dragana
Zavrsila sam drzavni fakultet i ne mogu da stignem na red da se zaposlim od tih kvazi strucnjaka sa kupljenim diplomama.U mojoj okolini imam ljude koji jedva da znaju tablicu mnozenja ali imaju fakultet,cak i master i to su diplomirali sa visokim prosekom.Pritom rade,imaju porodicu,razne hobije , a ja sam… Dalje»
Radim u prosveti i mogu posvedočiti da naši dvojkaši (praktično jediničari jer već odavno nema ponavljanja), donose diplome sa privatnih fakulteta. Kada sam jednog dana zatekao mog bivšeg učenika koga smo godinama vukli sa gotovo svim jedinicama, koji nikada nije dobio veću ocenu od trojke izuzimajući fizičko, na mesu profesora… Dalje»
Peka

Zatvoriti Megatrend i vratiti Djilasa, Tadica , Kostunicu, Dinkica , ma cak i Milana Panica, vratiti generale MUP-a koji su skinuti sa pozicija pustiti Legiju iz zatvora podici porez na 35%.

Vozac Autobusa

i cigarete na osam eura paklu …

djoka
Bobane, nije sve u parama. To sto te SNS finansira da trolujes vesti koje ih raskrinkavaju samo potvrdjuje istinitost svakog teksta poput ovog. Da si zavrsio 2 fakulteta i da se bavis uspesnim biznisom – bolela bi te ona stvar da se javljas ovde na ovakvu vest. No, SNS botovi… Dalje»
bRte

I uz sve to, ti nisi naučio Bobane… CAPS, razmak posle zapete i tačke…

Kad evropa objavi

Necemo ni za 50 godina uci u EU, To nekome i odgovara.

Aleksandar...
Da je ovo pravna drzava svako bi odgovarao za sve izriceno protiv privatnih univirziteta. Jer Usta lepo kaze da se su privatne i drzavne institucije jednake, ali daleko sta da se radi daleko je ova drzava od demokratije. Ne zelim da branim privatne, ali prvo nesto istrazite pa pisite. I… Dalje»
Megatrend ponos

NAŽALOST, SVE STE TAČNO NAPISALI. ALI MI MLADI IMAMO MOGUĆNOST DA TO PROMENIMO, ZATO MISLIM DA NIJE LEPO DA SE SVE GENERALIZUJE.

Rodoljub Podmiceni Mil.
Da je drzava pravna drzava prvi vi na robiji zavrsio Rodoljub Milovic Nacelnik Uprave kriminalisticke policije, krtica koja radi za crnogorsku obavestajnu sluzbu i Mila Djukanovica i Siptare koji su prvi priznali nezavisno Kosovo. Milovic najkorumpiranija i najpodlija osoba u MUP-e, je zajedno sa crnogorsko- policijskom mafijom, okupirao sam vrh… Dalje»
njegomir
lepo što se pominju zvučna imena SNS koja su doktorirala na kojekakvim fakultetima i pod sumljivim okolnostima. A šta je sa likovima iz DS, SPS….oni su kao učili, pisali, istraživali pa doktorirali.Sve pročešljati i obelodaniti te njihove radove zbog vrednih i pametnih studenata i poštenih profesora i mentora. A suludo… Dalje»
wpDiscuz