Teleprompter.rs

NASTAVAK PRIČE SA NARKO MAFIJOM: Zašto je Andrej Vučić bio blizu crnogorske granice?

NASTAVAK PRIČE SA NARKO MAFIJOM: Zašto je Andrej Vučić bio blizu crnogorske granice?

Brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej Vučić, bio je na turneju po stranačkim odborima Srpske napredne stranke. U jednom danu posetio je Prijepolje, Priboj i Sjenicu.  

Za ovu priliku svi aktivisti SNS i lokalni funkcioneri morali su, po naredbi, da budu svečano obučeni, uredno podšišani i izbrijani, a dame obavezno našminkane, što je “u skladu sa proevropskom orijentacijom SNS”, saopštila je ranije Demokratska stranka Srbije.

Andrej Vučić u Sjenici
Andrej Vučić u Sjenici

DSS se pita kako Andrej stiže da obavlja sve komesarsko-higijeničarske stranačko-porodične terenske aktivnosti ne samo vikendom, već pretežno radnim danima, budući da je formalno zaposlen u Narodnoj banci Srbije.

– Postavlja se pitanje da li je koristio slobodne dane, godišnji, neplaćeni odmor… ili možda obavljanje ovih poslova pada na teret Narodne banke, posredno na sve građane Srbije, navodi se u saopštenju DSS.

Andrej Vučić u Prijepolju
Andrej Vučić u Prijepolju

Turneja premijerovog brata organizovana je samo nedelju dana nakon što su ministar unutrašnjih poslova i premijer saopštili da je neko (crnogorska narko mafija prim. aut.) planirao njegovo ubistvo u Jajincima.

Tada je pokrenuto pitanje da li se Andrej Vučić i njegov brat sukobe sa crnogorskom narko mafijom jer im se mešaju u posao.

Pročitaj: Braća Vučić afere “Državni udar” i “Atentat” koriste kao paravan za veze sa narko mafijom!

Budući da se Prijepolje, Priboj i Sjenica nalaze na samoj granici sa Crnom Gorom, suštinsko pitanje nije da li je Andrej obilazio SNS odbore o trošku Narodne banke, već zašto je bio blizu crnogorske granice samo nedelju dana nakon što je otkrivena moguća veza sa crnogorskom narko mafijom.

Ministar Nebojša Stefanović pokušao je Andrejevu turneju po stranačkim odborima da predstavi kao nešto bezazleno, navodeći da on nije prekšio nijedan zakon.

– Da li je Andrej Vučić prekršio neki zakon? Jasno da nije. Da li je oteo nekome neki novac ili naneo štetu? Jasno da nije. Šta je onda greh Andreja Vučića? To što je u svom slobodnom vremenu obišao nekoliko stranačkih odbora da im pomogne u organizaciji, i to što mu je stalo da naša SNS bude snažnija i bolja, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Zašto je baš stranačkim odborima na granici sa Crnom Gorom bila potrebna iznenadna pomoć Andreja Vučića?

Kako stvari stoje, Andrejeva poseta stranačkim odborima iskorišćena je kao paravan za neke druge poslove, naročito ako uzmemo u obzir dešavanja oko atentata, crnogorske narko mafije i ubistva Saleta Mutavog.