OBAVEŠTENJE: Teleprompter.rs je ponovo dostupan

Teleprompter.rs je ponovo dostupan našim čitaocima. Kako nam je rečeno, tehničkki problemi su otklonjenji i nadamo se da se slična situacija više neće ponoviti. Krećemo u nove radne pobede!

Teleprompter.rs je ponovo dostupan svim našim čitaocima. Tehnički problemi koji su uzrokovali da sajt bude nedostupan u proteklih nekoliko dana su otklonjeni.

Zašto je Teleprompter.rs oboren? 

Konkretan odgovor na to pitanje još uvek nismo uspeli da otkrijemo. Hosting provajder “Bluehost” sa sedištem u SAD, čije smo usluge hostinga koristili do pre koji dan, jednostrano je oborio naš sajt uz obrazloženje da je Teleprompter.rs kršio njihove Uslove korišćenja. Kada smo kontaktirali kompaniju “Bluehost” tražeći obrazloženje naprasnog obaranja sajta, bili su veoma škrti u pružanju detaljnog obrazloženja. Rečeno nam je da je problem u “prevelikoj bazi podataka” koja je obarala njihove servere.

Ubrzo nakon objavljivanja informacije da je Teleprompter.rs naprasno oboren, javila na se “SHARE Fondacija” koja nam je ponudila pomoć u rešavanju problema. Njihovi stručnjaci su izvršili detaljne tehničke analize i ustanovili da tehničkih problema uopšte nije bilo. Sajt je “čist kao suza”, saopšteno nam je nakon izvršene analize.

Kompaniji “Bluehost” smo saopštili da su stručnjaci pregledali sajt i ustanovili da je ispravan i zahtevali od njih da omoguće normalan rad sajta. Oni su veoma kratko odbili da ispoštuju naš zahtev uz obrazloženje da je sajt tehnički neispravan.

Ruke su nam bile vezane jer nije postojala mogućnost da povratimo sajt na njihovim serverima jer su tvrdili da je sajt neispravan, ali sajt je bio u potpunosti ispravan. Tada smo odlučili da sa njima raskinemo ugovor i prebacimo sajt kod drugog hosting provajdera.

Odlučili smo se da sajt prebacimo kod domaćeg hosting provajdera. Teleprompter.rs se trenutno nalazi na serverima EUnet-a.

Ovom prilikom želimo da uputimo neizmernu zahvalnost tehničkoj i korisničkoj podršci EUnet-a. Učinili su sve da bi locirali i otklonili tehničke probleme sa sajta. Od članova tehničke podrške rečeno nam je da je sajt u potpunosti ispravan.

Međutim, iz nekog razloga kompanija “Bluehost” nastavila je da tvrdi da je sajt neispravan. Razlog? Razlog je samo njima poznat. Dobili smo razna moguća objašnjenja za obaranje sajta, od pritisaka na hosting kompaniju do velike posećenosti koja je opteretila njihove servere. Nama je samo bitno da je Teleprompter.rs ponovo dostupan našim čitaocima.

Međutim, veoma je interesantno napomenuti da je nakon pada Teleprompter.rs palo još nekoliko sajtova koji su na sličnoj misiji kao i Teleprompter.rs. Nismo još čuli da je oboren ijedan sajt koji promoviše i zastupa vlast ili Aleksandra Vučića.

Krećemo punom parom u budućnost! Imamo velike i ambiciozne planove za budućnost! Uskoro pokrećemo nosi segment na Teleprompter.rs koji će u ovim kataklizmičnim vremenima u Srbiji po pitanju slobode govora i izražavanja dati glas svima onima koji ćute ili su ućutkani. Borićemo se svim silama protiv opšte cenzure koja je postala svakodnevnica u Srbiji! Ali detaljnije o tome govorićemo u narednom periodu.

Neizmernu zahvalnost dugujemo “SHARE Fonadaciji”, našim vernim čitaocima koji su nam nudili bezuslovnu pomoć u vraćanju sajta kao i tehničkoj podršci EUnet-a! Posebno su nas iznenadili naši čitaoci koji su se odmah javili i nudili da besplatno koristimo njihove servere ili nudili da nam pomognu da ponovo podignemo sajt. Neizmerno smo vam svima zahvalni!

Naravno, zahvaljujemo se i svim našim vernim čitaocima koji su nas iz dana u dan pitali kada će sajt ponovo biti dostupan. Zbog vas smo jedan od 500 najposećenijih sajtova u Srbiji! Trenutno se nalazimo na 171. mesto po posećenosti u Srbiji. Hvala vam svima!

Trudićemo se da svim našim čitaocima obezbedimo tehnički ispravan sajt sa kvalitetnim sadržajem!

Punom parom nastavljamo napred!  

Danilo Redžepović, urednik – [email protected]

Komentari

1 komentar na tekst: "OBAVEŠTENJE: Teleprompter.rs je ponovo dostupan"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
AleVu
Ironija je sto google ads na sajtu Telempromptera pusta bluehost reklamu.. Treba da skupite svu prepisku sa bluehost-om, sa ljudima koji su radili testiranje sajta pa da objavite zvanicno sve informacije i podatke. Sto na srpskom, sto na eng. jeziku. To su informacije koje treba da budu javne, za domacu… Dalje»
wpDiscuz