ODMAZDA KRIMINALACA Policajcu iz tajne pratnje sredili otkaz jer je otkrio kriminal u MUP-u


Sada već bivši operativac iz Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje, Mladen Trbović, dobio je otkaz iz Ministarstva unutrašnjih poslova nakon što je za Teleprompter.rs otkrio kriminalnu špijunsku operaciju MUP-a u Bosni i Hercegovini. 

Teleprompter je 28. avgusta objavio ispovest dvojice pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje (neformalno: služba za tajno praćenje) o kriminalnim špijunskim akcijama MUP-a u Potočarima kada je na premijera Aleksandra Vučića izvršen napad i u Banja Luci tokom zajedničkog protesta opozicije i vlasti.

Pročitaj: KRIMINAL U IME DRŽAVE: Uznemirujuća ispovest policajca iz službe za tajno praćenje

Hronologija 

Trbović je bio jedan od policajaca koji se našao na spisku za otkaze još prošle godine, odnosno, iz službe za tajno praćenje prebačen je 16. decembra na izmišljeno radno mesto “analiza rizika” u okviru izmišljene akcije “dekriminalizacije policije”.

Pošto je MUP na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem odustao od te izmišljene akcije neposredno pred izbore, Trbović je 16. aprila ove godine vraćen na prvobitno radno mesto u Odeljenju za opservaciju i dokumentovanje.

Par meseci kasnije, 27. jula, Trbović, dugogodišnji operativac službe za tajno praćenje, degradiran je na mesto običnog policajca u Policijskoj upravu Pančevo.

Dan nakon što je objavljen tekst na Teleprompteru o kriminalnoj špijunskoj akciji MUP-a u BiH, Trbović je obavešten da će dobiti otkaz.

On za Teleprompter kaže da ga je komandir 29. avgusta obavestio da će mu biti uručen otkaz jer je četiri dana navodno bio nepravdano odsutan sa posla.

– U Rešenju o prestanku radnog odnosa, koji je datiran 2. septembra, piše da sam neopravdano izostao sa posla od 22. do 25. jula. Kada sam otišao da pogledam raspored, video sam da je neko olovkom, i to na latinici, dopisao da sam tada trebao da radim. Ja sam u tom periodu bio na poslu, ali ne u Pančevu, već u Odeljenju za opservaciju i dokumentovanje. Morao sam da razudžim opremu nakon što su me prebacili u Pančevo, kaže Trbović.

Posebno je interesantno to što je 22. jul bio petak, 23. jul subota, a 24. jul nedelja, dani kada uopšte nije ni bio na rasporedu da radi. Te dane mu je komandir Goran Krasavčević upisao kao da je nepravdano izostao.

– Bio sam na razgovoru povodom otkaza kako bih obrazložio da ništa od toga nije istinito i da je sve namešteno. Pitanje je kako me u julu niko nije obavestio da sam navodno izostao sa posla, već nekoliko meseci kasnije. Niko se nije ni zapitao zašto jedan policajac nije četiri dana došao na posao. To se nikada nije desilo. Moja izjava je u potpunosti obrisana i falsifikovana. Ništa od onoga što sam rekao nije zavedeno, dodaje Trbović.

U obrazloženju stoji da Trbovićeva “izjava nije mogla biti uvažena u delu u kome osporava svoju odgovornost za učinjenu povredu službene dužnosti, obzirom da je u suprotnosti sa ostalim izvedenim dokazima i da je usmerena na izbegavanje disciplinske odgovornosti”.

– Ja sam ispao kolateralna šteta jer mi je više dosta kriminala u MUP-u. Mi smo pali na kolena. MUP više ne postoji. Odlučio sam da obelodanim mnoge kriminalne radnje koje sprovode ministar Nebojša Stefanović, Dijana Hrkalović i ostali. Otkazom pokušavaju svima onima koji planiraju da se suprotstave korumpiranom sistemu da pokažu kako će završiti i da se ne šale, kaže nekadašnji operativac službe za tajno praćenje MUP-a.

On još dodaje da mu se svakog dana javlja sve više kolega koji su spremni javno da progovore o kriminalu u vrhu MUP-a, ali se ustručavaju jer znaju da će im momentalno biti namešten otkaz. Nekima je i prećeno.

– Meni su ga sredili posle nedelju dana od objavljivanja teksta. Ja se ne predajem. Ići ću do kraja, pa kako bude. Ovo se mora zaustaviti i još više kolega mora da se suprotstavi kriminalnoj organizaciji koja je zavladala MUP-om. Praktično smo izgubili MUP. Izgubićemo i našu državu. Nemamo više kome da se žalimo. Pali smo na kolega. Porazili su nas. Od sindikata nema više nikakve koristi. Iz tog razloga, ja i još nekoliko kolega planiramo da oformimo sindikat koji će okupiti sve časne i poštene policajce kako bismo bili što jači u borbu protiv kriminalne organizacije u MUP-u koju predvode Stefanović i Hrkalovićka. Policajci moraju da se udruže u ovoj borbi, zaključuje Trbović.

Komentari

4 komentara na tekst: "ODMAZDA KRIMINALACA Policajcu iz tajne pratnje sredili otkaz jer je otkrio kriminal u MUP-u"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
misa

“doktore” zašto si sklonio “dr”, ili jesi ili nisi – ako jesi oda si doktor, ako nisi onda si kriminalac treće nema-

Гарави

Имали ико ловачку пушку да одстрели овог слинавог издајника !
Следи награда !!!

Lune

Hm,hmm…to se tako radi, inace sve tvrdnje “bez kralja ne valja, ne bi imale dokaze”..??

Kole

Stvarno ne bitno ,bilo i bice

wpDiscuz