OSVETA DIJANE HRKALOVIĆ: Bila stočarka, lepila SNS plakate, a danas hapsi poštene policajce

Operativci službe za tajno praćenje Mladen Trbović i Milan Dumanović nastavljaju drugi dan da leže u pritvoru pod optužbama da su navodno “odavali službene tajne”. 

FAŠISTIČKO ZASTRAŠIVANJE: Uhapšeni policajci koji su raskrinkali kriminal Stefanovića i Hrkalovićeve!

Trbović i Dumanović uhapšeni su 31. decembra oko 14 časova na osnovu “usmenog naređenja” zbog toga što su navodno odali službenu tajnu jer su u razgovoru sa novinarima televizije “Al Džazira” saopštili podatke koji su se odnosili na nelegalnu špijunsku akciju MUP-a Srbije u Potočarima u BiH.

– Neovlašćeno su saopštili podatke koji predstavljaju službenu tajnu o angažovanju policijskih službenika MUP R. Srbije dana 11.07.2015 godine, na službenom zadatku u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, koji se nalazi na području Srebrenice, entiteta u okviru Republike Srpske, države Republike Bosne i Hercegovine, što je prouzrokovalo štetne posledice za MUP R. Srbije imajući u vidu činjenicu da je emitovani prilog izazvao veliku pažnju javnosti u Republici Bosni i Hercegovini, u negativnom kontekstu. Kao i da su drugi mediji sa teritorije Republike Bosne i Hercegovine preneli navedene podatke – piše u Rešenju o zadržavanju.

Podsetimo da su Trbović i Dumanović pre izjave za “Al Džaziru” Teleprompteru dali ekskluzivnu izjavu o nelegalnoj špijunskoj akciji MUP-a Srbije u Bosni.

KRIMINAL U IME DRŽAVE: Uznemirujuća ispovest policajca iz službe za tajno praćenje

Ta vest izazvala je burne reakcije u BiH. Teleprompter je sa Trbovićem i Dumanovićem obavio razgovor na osnovu krivične prijave koju su podneli protiv Dijane Hrkalović i drugih funkcionera MUP-a, dok je “Al Džazira” intervjuisala Trbovića i Dumanovića u svojstvu predstavnika Policijskog sindikata “Sloga”.

Krivična prijava je na kraju odbačena pod vrlo sumnjivim okolnostima.

ZATAŠKAN KRIMINAL: Odbačena krivična prijava protiv Dijane Hrkalović zbog špijunske misije

Čelnici MUP-a još od ranije imaju problem sa Trbovićem. On je prvo radio u Odeljenju za opservaciju i dokumentovanje (neformalno: služba za tajno praćenje). Zatim su pokušali da mu srede otkaz tako što su ga prebacili na izmišljeno radno mesto “analiza rizika”.

Kada je ukinuto izmišljeno radno mesto “analizia rizika”, Trbović je nakratko vraćen u službu za tajno praćenje da bi posle kraćeg vremenskog perioda dobio premeštaj u policijsku stanicu u Pančevu gde je radio kao pozornik.

Nakon objavljivanja teksta o špijunskoj akciji u Teleprompteru, Trbović je dobio otkaz iz MUP-a pod izgovorm da je povredio radnu disciplinu, odnosno da se četiri dana nije pojavljivao na poslu, što nije istina.

ODMAZDA KRIMINALACA Policajcu iz tajne pratnje sredili otkaz jer je otkrio kriminal u MUP-u

Čelnici MUP-a nisu uhapsili Trbovića odmah posle teksta u Teleprompteru (28. avgust) i priloga na TV “Al Džazira” (11. oktobar), već nekoliko meseci kasnije, 31. decembra.

Iz Policijskog sindikata “Sloga” smatraju da su Trbović i Dumanović uhapšeni zbog sindikalnog delovanja.

– Nejasno je o kakvoj službenoj tajni je reč, koje su to informacije Trbović i Dumanović obelodanili a da su bile propisane kao zabranjene? Nejasno je na koji način i ko je poverljive informacije saopštio Trboviću i Dumanoviću i da li su za tu vrstu prijema informacija oni sertifikovani. Da li su Trbović i Dumanović bili upoznati sa tim da se radi i informacijama koje nose neki stepen tajnosti, u skladu sa odredbama Zakona o tajnosti podataka? Kao i najvažnije, da li MUP poseduje odluku o stepenu tajnosti za predmetna dokumenta koja bi eventualna bila od interesa za ovaj slučaj – navodi “Sloga”.

Obespravljeni u pritvoru

Zastupnik uhapšenih policajaca Vladimir Todorić izjavio je sinoć da je pokušao da razgovara sa svojim klijentima, ali mu je jedan policijski službenik, suprotno zakonu, zabranio razgovor.

KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA! Advokat uhapšenih policajaca: Zabranili nam da razgovaramo sa uhapšenima

Todorić je još rekao da je uhapšenima saopšteno da imaju svega 15 minuta da obezbede branioca, što je takođe u suprotnosti sa zakonom.

Međutim, u Rešenju o zadržavanju navodi se da je Trboviću i Dumanoviću nametnut branilac po službenoj dužnosti.

– Na rešenje o zadržavanju postoji pravo žalbe u roku od šest sati od donošenja. Međutim, branilac po službenoj dužnosti nije imao kome u Višem sudu da preda žalbu popodne 31. decembra jer su svi otišli na doček Nove godine, uključujući i dežurnog sudiju za prethodni postupak – navodi “Sloga”.

Todorić je i 1. januara pokušao da razgovara sa uhapšenim policajcima, ali je opet ostao ispred vrata. Pokušao je da dođe do dežurnog sudije, ali bezuspešno jer sudija “nije bio u zgradi”. Todorić nije uspeo da dođe ni do dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva jer je tužilac “odbio da ga primi”.

Rok za žalbu na zadržavanje je istekao, a nije bilo kome da se preda žalba.

Policijsko zadržavanje od 48 sati ističe sutra (2. decembra) i tada bi tužilac trebalo da donese odluku o puštanju iz pritvora ili zadržavanju u trajanju od 30 dana. Veruje se da će tužilac Trboviću i Dumanoviću odrediti pritvor u trajanju od 30 pod izgovor da bi sprečili uhapšene da ponovo počine krivično delo.

Ko je Dijana Hrkalović, vođa kriminalne organizacije u MUP-u?

Dijana Hrkalović, master psihologije, prvo je radila u tatinoj stočarskoj zadruzi u Požarevcu. Učlanila se u Srpsku napredne stranku i lepila plakate. Zatim je bila kandidatkinja za odbornike u Skupštini Grada Beograda sa liste Srpske napredne stranke.

Hrkalovićeva je posle dolaska naprednjaka na vlast dobila posao u Bezbednosno informativno agenciji. Ubrzo je dobila premeštaj u Ministarstvo unutrašnjih poslova gde je prvo radila kao zamenica šefa kabineta ministra Nebojše Stefanović.

Iz Stefanovićevog kabineta prebačena u Upravu kriminalističke policije gde i dan danas radi kao sekretarka.

Hrkalovićeva u MUP-u zvanično radi nešto više od godinu dana.

Za to vreme uspela je da se pozicionira kao osoba od poverenja zadužena za sve tajne kriminalne aktivnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kako je Teleprompter.rs ranije otkrio, Hrkalovićeva je bila zadužena za sastavljanje spiskova za masovne otkaze nepodobnih policajaca, zapošljavanje naprednjaka, koordinaciju tajnih praćenja novinara i druge špijunske akcije, uključujući i akciju u Potočarima, kao i za progon svih policajaca koji pokušaju da se suprotstave kriminogenoj strukturi u MUP-u.

Hrkalovićeva je imala i važnu ulogu tokom afere oko izmišljenog atentata na Aleksandra Vučića.

Ona je u svojstvu obične sekretarke UKP-a bila ispred Vučićeve kuće u Jajincima, gde je navodno pronađeno oružje. Bila je u društvu ministra Stefanovića. Na lice mesta te večeri nije došao direktor policije Vladimir Rebić, direktor beogradske policije Veselin Milić, a ni načelnik UKP-a Srđan Paskvali.

Dakle, navodno oružje u Jajincima prvo su obišli naprednjaci, što je dodatno potkrepilo tvrdnje da je bilo reči o izmišljenom atentatu.

Komentari

22 komentara na tekst: "OSVETA DIJANE HRKALOVIĆ: Bila stočarka, lepila SNS plakate, a danas hapsi poštene policajce"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
azdajac

Aman ljudi, imajte malo obzira kad pišete ovakve stvari! Evo, taman se spremam za večeru na Badnje veče . kad videh ovo…
I, sad moram prvo da odem da povraćam…
Dokle li ove grozote?
I ako je ovo samo tek šesti dan u 2017 – već je mnogo!

Romali

Jesi li ti dobro?

Miroslav Nikolić
Pozrav i sve čestitke za odvažne policijske službenike Trbovića i Dumanovića, samo raskrinkavajte i javno obelodanjujte kriminalne radnje u MUP. Smradovi vam ne mogu ništa. To su samo bedne sitne osvete, a sve to što se vama događa odnosno priređuje je ogledalo kakvo nam je državno tužilaštvo. Samo budite istrajni,… Dalje»
Klimt - Bec

Mozda g-dja Hrkalovic dobro hrce?

aleksandar

ta cobanica retko prica ne samo zato sto je priglupa – nego je bole usta i grlo od posla

zoranmat

Taj srpski sljam koji je prodavao muslimanima policijske tajne treba optuziti za veleizdaju. Kakav bre zatvor pred streljacki vod po kratkom postupku. Dokle ce ti petokolonasi za zelene dolare da nam rade o glavi.

Mica

za saku dinara ti ovde glumis budalu

Vizental

Blag si brate Zoki… Marš iz Srbije obojica!!

Na kraju tunela
A ti bi da vodis bitke iz udobne fotelje sa papucama na nogama. Lako je pljuvati preko tastature jer ne znas da Niko ne moze biti iznad zakona. Niko nema prava da casne i postene policajce salje protivzakonito u drugu drzavu. Da su tamo poginuli, svi bi oprali ruke od… Dalje»
Neko iz mase

ako nek se brukaju i nek s epise o njima,ali nikada nece biti vrh,ovo je samo slabost koja dolazi sa funkcijama.Ima nas iz UDBE ,ne brini te se ovo je refleksija vlasti

Anatolij
Samo pogledate seriju “Ubica moga oca” i sve vam bude jasno. Policija u policiji, BIA u BIA–i, tuzilastvo u tuzilastvu, SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA… Hrkalovic, Vucic, Stefanovic, to je kao Krcun, Fadilj Hodza, Kardelj i mnogo njima slicnih. Svi smo mi u stvari govnari koji smo glasali za… Dalje»
Mica

kako se zvala pre nego sto je promenio pol?

Joca

ma samo polako…… svi ce oni zavrsiti karijeru u zatvorima kad tad

tika

Ovo bih ja jednostavno poslao u Brisel pa neka gospoda vide kako se to u Srbistan radi. Dali je moguce da hoce Srbiju u uniju sa ovakvom vladom. U Srbiju vlada parrtijska diktatura kojoj se mora stati na put.

RAVNOGORAC U SRCU

PA NJIMA BAS TAKVI I TREBAJU , STROVLJENI , ISPRAZNOG MOZGA I POSLUSNI POLTRONI .

srecko

Ovaj napuceni sredini,mnogo lepsi,:-)

Viktorv

Stoka naprdnjacka IZDAJNICI ZEMLJE SRBIJE!

Ivan

Ona samo radi ono što najbolje zna, jaše konje i magarce.

togo

hahaha posle lepljenja plakati morala je kod bruceloznog Risticevica na obuku, onda kod Djuke brdskog rudonje i na kraju kod karakusljivog magarca Nesa. Orvelova farma na srbijanski nacin.

Goran

Дијана Хркаловић је дно дна! Срамота за полицију.

nik

Pozarevac-Beograd-Zabela,poljoprivredno dobro i sreca po nju da ima stocarsko iskustvo
daj BOZE !

Black Mamba

A ko ih je uhapsio? A kako se tek ophode prema narodu kad hapse svoje poštene kolege? Sve za pare, sve bi izdali i prodali, kerovi

wpDiscuz