Teleprompter.rs

OTAC I SIN KRIMI TANDEM: Stefanovićev otac planirao lažni atentat na sina ministra!

OTAC I SIN KRIMI TANDEM: Stefanovićev otac planirao lažni atentat na sina ministra!

Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića planirao je da organizuje lažni atentat na svog sina ministra, ekskluzivno otkriva Teleprompter.rs.

Naime, Branko Stefanović je početkom 2016. godine razgovarao sa nekoliko operativaca Ministarstva unutrašnjih poslova o mogućim scenarijima za izazivanje lažnog atentata na sina Nebojšu.

Kako Teleprompter.rs eksluzivno saznaje, cilj lažnog atentat bio je da se sa određenih rukovodećih pozicija u MUP-u sklone nepodobni ljudi i da se pred vanredne izbore u javnosti stvori atmosfera da izmišljeni kriminalci žele da likvidiraju vrh MUP-a zbog navodne odlučnosti da se obračunaju sa navodnim kriminalcima iz MUP-a.

Izvor Telepromptera još dodaje da se aktuelna kampanja kriminalizacije nepodobnih funkcionera i operativaca MUP-a sprovodi po tom istom planu.

Stefanovićev otac je u razgovoru sa više operativaca MUP predložio suludu ideju o tome kako bi lažni atentat mogao biti izveden.

Pročitaj: 

OTAC I SIN KRIMI TANDEM: Stefanovićev otac planirao lažni atentat na sina ministra!

Kako nam je rečeno, Branko je inicijalno predložio da lažni atentat bude izveden na sledeći način:

“Ministar Stefanović sedi na nekom skupu ili u nekoj prostoriji i saginje se da zaveže pertlu na cipelu. U tom trenutku namešteni atentator vadi oružje i puca u pravcu ministra Stefanovića u trenutku dok se on saginje da zaveže pertu, obraćajući pažnju na to da ga zapravo ne upuca.”

Od tog plana se odustalo jer je Branku rečeno da se to ne radi na takav način i da bi sprovođenje tog plana bilo izuzetno rizično, a naročito ukoliko bi nešto krenulo po zlu mimo plana.

Međutim, iako se odustalo od Brankovog plana, nije se odustalo od plana da na Stefanovića zaista bude izvršen lažni atentat, ali na bezbedan način i pod kontrolisanim uslovima.

Lažni atentat na Stefanovića je izveden, ali javnost o tome nije naročito bila obaveštena.

Prema rečima izvora Telepromptera iz MUP-a, lažni atentat je izveden sredinom juna meseca, odmah posle vanrednih izbora.

– Samo je “Kurir” pisao o lažnom atentatu. Poslali su čoveka da sa zoljom krene na Stefanovićevu kuću. Sve je, naravno, bilo namešteno. Lažni atentat je sproveden i o tom događaju više niko nikada nije pisao. Šta se desilo sa lažnim atentatorom? U medijima je odmah objavljena priča da je lažni atentator dobio uslovnu kaznu jer je priznao krivično delo. Slučaj je završen, a akcija čišćenja MUP-a od nepodobnih kadrova je uspešno realizovana – kaže izvor Telepromptera iz MUP-a.

“Kurir” je 21. juna prošle godine objavio na naslovnoj strani vest pod naslovom “EKSKLUZIVNO – OTKRIVAMO STROGO ČUVANU TALNU – Zoljom pokušao da ubije Stefanovića”.

OTAC I SIN KRIMI TANDEM: Stefanovićev otac planirao lažni atentat na sina ministra!

Izvesni Miloš M. (33) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 18. i 19. juna 2016. godine pretio da će zoljom ubiti ministra Stefanovića.

Tada je objavljeno da je Miloš M. nešto posle ponoći došao do same kapije ministrove kuće u Beogradu, u kojoj živi sa porodicom. “Samo zahvaljujući prisebnosti službenog obezbeđenja ministra Miloš M. nije uspeo da preskoči ogradu na koju se popeo.”

“Beograđanin je zapretio da je spremio oružje i da ministar može da bira da li će da strada od pištolja ili zolje.”

 

Iz MUP-a je “Kuriru” servirana priča da je Miloš M, kada je video da obezbeđenje ministra kreće ka njemu, zapretio da mu ne prilaze jer će ih sve pobiti.

“Pobiću vas sve! Pripremio sam zolju i pištolj, obračunaćemo se.”

Da je lažni atentat bio deo medijske kampanje vlasti oko “dekriminalizacije policije” i navodne borbe protiv kriminala i korupcije, svedoči sledeća rečenica “izvora Kurira bliskog istrazi”:

“Pretnje koje je izrekao shvaćene su vrlo ozbiljno. Stefanović je nosilac borbe protiv kriminala i korupcije i da je zbog toga smetnja i meta mnogim kriminalnim grupama.”

Da je sve ovo bilo izrežirano ilustruje i način na koji je slučaj završen.

Dva dana nakon izvršenja lažnog atentata, a po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati, mediji su objavili da je Miloš. M. sa Trećim osnovnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

Saopšteno je i da je okrivljeni osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, koja neće biti izvršena ukoliko u naredne tri godine ne počini novo krivično delo.

Presuda je istog trenutka postala pravosnažna, jer su se obe strane odrekle prava na žalbu. Istragom je utvrđeno da Miloš M. nema krivični dosije i da ranije nije hapšen.

Atentator na ministra unutrašnjih poslova bez krivičnog dosijea priznao krivicu i dobio uslovnu kaznu zatvora od godinu dana – pametnom dovoljno da zaključi da je sve to bila jedna obična predstava.

Inače, priče oko sumnjivih bombaša i lažnih atentata nastavljena je i nakon lažnog atentata na Stefanovića.

Podsetimo da je prošle godine ispred Vlade Srbije u ranim jutarnjim časovima uhapšen izvesni M. S. jer je pretio da će se razneti ručnim bombama ukoliko ne dobije priliku da razgovara sa policajcem koji je navodno vodio neki njegov slučaj.

Ni dan danas se ne zna kako se slučaj završio.

OTAC I SIN KRIMI TANDEM: Stefanovićev otac planirao lažni atentat na sina ministra!

Zatim je ispred kuće premijera Vučića u Jajincima pronađeno sumnjivo oružje za bosanskog i hrvatskog ratišta. Vlast je tvrdila da je neko pokušao da likvidira Vučića zoljama. Međutim, analizom svih nelogičnosti utvrđeno je da je i to bio lažni atentat.

Čini se da su zolje omiljeno oružje za izvršenje lažnih atentata, budući da su zolje korišćene i u slučaju lažnog atentata na Stefanovića i u slučaju lažnog atentata na Vučića.

Kada novinari danas pitaju ministra Stefanovića ili premijera Vučića dokle se stiglo sa istragom povodom tog slučaja, njih dvojica se pravdaju diplomatskim izjavama da policija radi na slučaju, da je istraga u toku, ali da ne žele o detaljima da govore u javnosti da ne bi izmišljenim atentatorima otkrili detalje iz istrage.

U istom periodu pokrenuta i hajka protiv pojedinih operativaca i komendanata u MUP-u povodom izmišljenih navoda da rade kao strani špijuni CIA i NATO i da su zapravo oni učestvovali u zavre da se ubije Vučić.

Ljude koje su vlasti preko svojih medija optuživali da rade za strane špijune i dan danas rade u MUP-u. Najpoznatiji su slučajevi Veljka Popare i komandanta SAJ-a Spasoja Vulevića.

Iako Poparino ime nisu želeli da spomenu ni Stefanović ni Vučić u kontekstu stranih špijuna, satanizovan je preko režimskih medija. Informaciju da je Veljko Popara taj izmišljeni strani špijun o kom svi pričau prvi je objavio ko? Opet “Kurir”.

Hajka na Vulevića je vođena preko “Informera”. Kada su se priče oko lažnog atentata na Vučića i priče oko stranih špijuna smirile, Stefanović je bio na obeležavanju godišnjice SAJ-a. Stefanović je stajao pored Vulevića.

Pročitaj: NAPREDNO LICEMERJE: Stefanović u društvu čoveka kog su optuživali da je CIA agent i ubica