OVO JE ZABRINJAVAJUĆE: Vučić formira posebnu policiju unutar policije!

Uredbom Vlade Srbije, koja je usvojena dva dana pre Nove godine bez ikakve javne rasprave, a koju je potpisao Aleksandar Vučić, previđa formiranje posebne policije unutar Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Kako se navodi u Uredbi, posebnu policiju činiće lica koja nisu u radnom odnosu u MUP-u zarad obavljanja policijskih poslova.

Nad posebnom policijom skoro potpunu kontrolu imaće ministar unutrašnjih poslova.

Iako je predviđeno raspisivanje konkusa, ministar može bez konkursa da angažuje pomoćne policajce, a da bi bili angažovani dovoljno je da budu nezaposleni, stariji od 18, a mlađi od 50 godina i da imaju najmanje srednju stručnu spremu, u četvorogodišnjem trajanju.

Ministar imenuje članove komisije koji će birati pripadnike pomoćne policije. Članovi komisije biraju se iz redova Direkcije policije i Sektora ljudskih resursa.

Pripadici posebne policije ne moraju da deluju u svojim sredinama, već bilo gde na teritoriji Srbije i za vreme angažovanja primaju 70 odsto od prosečne zarade bez pripadajućih poreza i doprinosa u Srbiji, isplaćene u mesecu koji je prethodio angažovanju.

Oni će nositi oružje, policijske uniforme i službenu legitimaciju, koja se razlikuje samo u natpisu – umesto “policija” pisaće “pomoćna policija”.

Uredbu možete preuzeti OVDE.

Komentari

28 komentara na tekst: "OVO JE ZABRINJAVAJUĆE: Vučić formira posebnu policiju unutar policije!"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Krokodilske suze
njega na vlasti odrzava angela merkel. Ove godine u Nemackoj se odrzavaju izbori za kancelara. Ukoliko merkel izgubi gubi i vucic. on se sada priprema za taj period. Koristice najprljavija sredstva da sacuva vlast. Ne znam da li ce se on kandidovati za predsednika ili ne, ali ako se kandiduje,… Dalje»
marko

Sada je na redu da nam AV iz Čipuljića uvede pomoćnu vojsku i tako će imati stranačku privatnu komunalnu policiju, pomoćnu policiju i pomoćnu vojsku. Kuda mi to srljamo i kojim stranputicama nas ovi plagijatori vode, zapitaj se narode srpski.

F.M.
Pa šta ste već uneredili od straha i širite paniku. Pogledajte bolje fizionomije tih nazovi „policajaca”. Garantujem da niko od nije završio nikakvu policisku školu, niti čak služio vojsku. Liče na karaktere iz filma “Ko to tamo peva”. Nisu oni ni prošli pored sejmena i SS-Leibstandarde itd. (mnogi od njih… Dalje»
Поли

Помоћна полиција (Hilfspolizei) основана је у Немачкој 1933. године након доласка Хитлера на власт. Свака сличност је намерна.

marko

Đavo je odneo šalu, ovo miriše na veliko zlo i teror nad sopstvenim narodom. Može i gore vaš …?

Radio

To je vrhunac slama narodnih prava…to je privatna policija ili vojska,upravu su građani i narod…nije niko slep,to mi imamo u BiH sipu-koja radi sta hoće,upada ujutru rano i odvodi sve one koji vrijede i koji su protiv režima..ili slično ss trupama…

Лајави
Када сам пре 5-6 месеци написао да Вучић и СНС са власти никада неће сићи мирно, јер га чега ЗАТВОР чим сиђе с власти (страх од ћорке је биолошки страх, као и страх од смрти). Многи су написали да претерујем. Е, па господо како вам се ово чини? Мени лично… Dalje»
Anti SNS bot

A zabrana zaposljavanja u javnom sektoru, a?

Bata N

Policija je protestom ispred vlade pokazala nezadovoljstvo svojim materijalnim položajem. Zato postoji opasnost da se policija solidariše sa gladnim građanima, ako ovi izađu na ulice. Ko će onda da prebija gladne demonstrante? Zato im je potrebna pomoćna policija koju će da čine dobro plaćeni i provereni partijski kadrovi.

svetlanast

Umesto da reformise postojecu policiju i smeni ministra Nebojsu iz Beograda, AV formira POSEBNU POLICIJU. Da li ce tako za sve sto ne funkcionise u Srbiji formirati altermativu?

Crni

Da li je uslov da se protiv “pomocnika” ne vodi istraga i da nisu krivicno osudjivani? Ako nije, onda je sve jasno, sns ce od drzavnih para angazovati batinase za neposlusne glasace i opozociju.

Strašno sam ljut
To je, verovato, kao i svoje diktatorsko ponašanje i celi način vladanja državom, prekopirao od Adolfa Hitlera! -ON pa ON, pa ON i niko kao ON! Slično kao već danas AV. I Adolf je u okviru sojih policijskih i vojnih snaga, imao specijalne odrede -kao npr. SS-Leibstandarde “Adolf Hitler”- nešto… Dalje»
KOMPAS

Ne treba da nas plase ove strahote,nego tisina i odsustvo svake reakcije na njih.

milena

isto to je formirano u nemackoj 1933′ . Njih su angazovali da premlacuju Hitlerove politicke protivnike…….
Bedna jadna Srbijo

nik
Posebna policija je vec formirana i sacinjavaju je psi rata iz zlogasne Americke agencije Academi, primeceni su na LGBT paradi i vec cuvaju nekoliko politicara,pedesetak angazovanih kostaju gradjane Srbije 500000 dolara mesecno a u planu je da se angazuje jos oko 1000 placenika kako izvestava sajt Wikileaks. Privatna vojska poslednjeg… Dalje»
Vikor

Hebacemo i blackwatherse i Firera! Slava Rusiji VDV!!!!!

Tom Sojer

Pa luđi ste vi koji glasate za njega. A takvih je oko 50% u Srbiji. Nije problem u njemu nego u vama.

Antistress

BEZ SIRENJA PANIKE! Iako je to cilj 99% “novina” u Srbiji.
Pomocna policija se formira samo u vanrednim slucajevima, za sada je samo doneta Uredba.

evgenije
Ovo možda i nije loša uredba jer kada jednog dana SNS izgubi vlast, naredna vlast će uz pomoć ovih pomoćnih policijskih odreda moći da šikanira pripadnike SNS-a. Ako se SNS bude bunio da je šikaniran od strane nove vlasti pomoću pomoćne policije treba im dati sledeći odgovor “gospodo iz SNS,… Dalje»
Dane

Kad izgibe vlast,neko će imati obavezu da im se pravda zbog nečega?

Obivankanobi

Stvar je u tome da SNS po svemu sudeci ne namerava da izgubi vlast u dogledno vreme. U slucaju da zagusti tu je “pomocna policija” sacinjena od partijskih clanova, navijaca itd da razbije eventualne demonstracije povodom krade izbora.

Perica
Resenje je jednostavno – izaberimo ne-SNS kandidata za Predsednika. Jer sve dok rezim ima apsolutnu vlast, nijedna institucija se nece protiviti ovakvim bedastocama. Jednom kada bude izabran nezavisni Predsednik, moci ce odbijati zakone iz skupstine I pruzati pomoc drugim institucijama kao sto je Ustavni Sud. A realno Vucko I nije… Dalje»
Milan

Greškom minus.
Pritisnem “proširi sve” i slučajno dodirnuh minus.

svetlanast
@Perica Pet godina na vlasti SNS uz “asistenciju” SPS bilo je dovoljno da se makar malo poveca standard naroda i smanji zaduzivanje. Umesto toga smanjene su plate i penzije.Nezadovoljni su penzioneri, prosvetni radnici, lekari, vojska…Mladima je jedina buducnost da odu iz Srbije…Zato samo su IZBORI odgovor na lazna obecanja u… Dalje»
Riba
Većina zakona koje donosi SNS je takođe protiv ustavna ali s obzirom da ustavni sud praktično ne postoji onda sve prolazi,uredbe mu realno i nisu potrebne jer su sve same ovce u skupšini!Toliko štetu će Vučić napraviti građanima za vreme svoje vladavine,i toliko će ih osiromašiti i poniziti da će… Dalje»
Gloria
Uredba je protivustavna i protivzakonita… to su, zapravo ” sejmeni “, koji ce po Srbiji krstariti i uterivati strah politickim protivnicima i svim gradjanima Srbije. kao za vreme turske vladavine !Uveliko se priprema teren za ” uspesne izbore ” i zastrasivanje naroda. Drzava u kojoj se vlada uredbama, je vrhunac… Dalje»
misho

nije to vrhunac diktature!uredba je ustavno valjana i usklađena sa ustavom zemlje čija smo kolonija!pomoćni policajci će kontrolisati, po jedan na svakog lekara,redovnog policajca-saobraćajca,bibliotekara,grobara;po stotinu na zaštitnika građana…MILOŠEVIĆA KRIVIŠE ZA DIKTATURU-MILOŠEVIĆ JE PATRIOTA.SRBIJA NIKAD VIŠE NIJE IMALA OPOZICIONIH LISTOVA,TELEVIZIJA,STRANAKA…

Duca

Mnogi misle da ce to biti ss-sns sejmeni!

wpDiscuz