Kampanje

Ovo su poznate ličnosti koje će biti na SNS listi za Beograd

Objavljeno:

Srpska napredna stranka kreće u predizbornu kampanju od ponedeljka nakon zvaničnog raspisivanja lokalnih izbora u Narodnoj skupštini. 

Lista naprednjaka za Beograd izazvala je mnogo pažnjen u javnosti, uzimajući u obzir činjenicu da je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će na njoj biti najviše visokoobrazovanih ličnosti iz javnog života.

Kako pišu Novosti, na listi SNS biće dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, glimci Svetislav Bule Goncić i Branko Milićević poznatiji kao Kockica, zatim direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, poznati košarkaši Milan Gurović, Goran Grbović i Nebojša Ilić…

Biće najmanje stranačkih ličnosti u vrhu same liste, ali će svoje mesto obavezno imati aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Prema rečima Aleksandra Vučića, na listi neće biti poznatih imena iz Vlade Srbije ili njegovog kabineta, iako se u javnosti spekuliše da će se na listi naći i Nikola Selaković, generalni sekretar Predsedništva.

Naprednjaci i socijalisti samostalno

Naprednjaci ma beogradske izbore neće izaći u koaliciji sa socijalistima. Ivica Dačić je potvrdio da SPS i SNS neće biti na zajedničkoj listi, ali planiraju da koaliciju naprave posle izbora.

On je odbacio i mogućnost saradnje sa radikalima i najavio da će predizborni dogovor praviti samo sa tradicionalnim partnerom Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme. Kandidat za gradonačelnika saveza SPS-JS biće Aleksandar Antić, a Izbornim štabom komanduje Nikola Nikodijević.

 

 

 

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *