Press "Enter" to skip to content

Ovo su SNS botovi koji su nagrađeni državnim poslom (FOTO)

Kako Teleprompter.rs saznaje, botovi Srpske napredne stranke za ostavljenje komentara i lupanje pluseva i minusa ne dobijaju dnevnice od nekoliko hiljada dinara i sendviče, kako su pisali pojedini mediji, već dobijaju državne plate! Teleprompter.rs otkriva ko su istaknute SNS botove koji su nagrađeni državnim poslom. 

Pojedini mediji su ranije pisali da botovi Srpske napredne stranke dobijaju dnevnice od nekoliko hiljada dinara. To bi značilo da se botovske aktivnosti finansiraju iz budžeta Srpske napredne stranke. Međutim, taj podatak je netačan. Zaposleni u Internet timu SNS-a ne dobijaju novac iz budžeta SNS-a, već iz državnog budžeta!

Kako Teleprompter.rs saznaje, najvredniji botovi dobili su zaposlenje u državnim upravama i javnim preduzećima. Najviše njih radi u Gradskoj upravi Beograda ili u Skupštini grada Beograda, a pojedini i u Narodnoj skupštini.

Oni na posao ne dolaze, već samo primaju plate, a komentare ostavljaju od kuće.

Zaustavili stranačko zapošljavanje?

Redakcija Teleprompter.rs od izvora iz Srpske napredne stranke saznaje da stranačko zapošljavanje u vladajućoj “reformatorskoj” partiji nenormalno raste.

Naime, Nebojša Stojanović, zamenik generalnog dirketora JKP “Gradsko stambeno”, inače član Opštinskog odbora SNS-a na Paliluli, koordinator za raseljena i izbegla lica, zaposlio je u to gradsko preduzeće nekoliko svojih partijskih drugova.

Nebojša Stojanović

Stojanovićeva supruga, Žana, radi kao sekretarica u kabinetu Aleksandra Vučića.

Žana Stojanović

U JKP “Gradsko stambeno” preko Stojanovića posao je dobio Dejan Đokić, koordinator komunalnog saveta OO SNS na Paliluli. Đokić je ranije bio predsednik Upravnog odbora Veterinarskog centra u Krnjači.

Dejan Đokić (ajfon)

Kako Teleprompter.rs saznaje, Đokić je završio Poljoprivredni fakultet što ga posebno kvalifikuje za radno mesto u JKP “Gradsko stambeno”.

– On trenutno po firmi vrši pritisak na sve koji nisu članovi SNS-a, a zaposleni su na određeno vreme. Ljudi ogorčeni odlaze, a zapošljavaju se članovi SNS-a, kaže naš izvor iz tog javnog preduzeća.

Takođe, posao je dobio i Lazar Vasić, koordinator Internet ima OO Palilula. Kako kaže naš izvor, Vasić je na čelu Internet tima u OO Palilula svega tri meseca, a već je dobio državni posao i to bez konkursa.

Lazar Vasić

Botovi kao “referenti za marketing”

Najverniji i najvredniji botovi Srpske napredne stranke dobijaju izmišljena radna mesta u državnim firmama ili gradskim upravama.

Tako, na primer, nekoliko istaknutih SNS botova radi u Gradskoj upravi Grada Beograda ili u Skupštini Grada Beograda kao “referenti za marketing”.

Ovo su botovi na državnim platama:

Radmila Isaković – koordinatorka “votera” (program za ostavljanje minusa i pluseva na komentarima) i tehnička sekretarka Internet tima. Zaposlena je u Skupštini Grada Beograda.

Radmila Isaković

Dušan Ilić – bio je tehnički sekretar Internet tima pre Radmile Isaković. Zaposlen je u EPS-u u Šapcu. Nije omiljeni među kolegama pošto je zaposlenima pretio da će da ih “menja” jer je on iz SNS-a.

Aleksandra Timotijević – koordinatorka “votera”

Aleksandra Timotijević

Tamara Popović – koordinatorka “votera” iz Pančeva

Tamara Popović

Luka Todorović iz Rakovice radi samo u “voteru”. Kako kaže naš izvor, Todorović nije sposoban da bude koordinator jer “ima psihičkih problema”. To za njega tvrdi Slaviša Mićanović, šef Internet tima SNS-a.

Luka Todorović

Dragana Cerović – zadužena za Tviter. Ona je zaposleni u Gradskoj upravi Beograda. Kako kaže naš izvor, Cerovićka ne idu na posao, već od kuće botuju.

Dragana Cerović

Filip Nevenkić – zaposlen u Skupštini Grada Beograda.

– Botivi su jedno vreme bili smešteni u Beograđanci, pa je po dvoje dolazilo na posao. Onda je Dragomir Petronijević došao i preuzeo prostorije, a njih izbacio. Slaviša Mićanović je poludeo zbog toga, ali ništa nije mogao da učini i tako se zamerio Siniši Malom. Mali i Mićan se ne podnose jer je Mali u Gradsku upravu pozapošljavao neke druge kadorve iz stranke koji nisu iz Internet tima, dodaje naš izvor.

Najpoznatija botica Srpske napredne stranke sigurno je Marija Jovičić, takmičarka u “Pinkovim zvezdama”. Kako je Teleprompter.rs ranije pisao, ona je nedavno dobila posao u Narodnoj skupštini kao sekretarica poslaničkog kluba Srpske napredne stranke.

Marija Jovičić

Ona je ranije bila glavna za botove u Beogradu. Njen zamenik je Filip Nevenkić, zaposlen u Komunalnoj policiji Grada Beograda. Prema rečima našeg izvora, “želja mu je da se malo mrdne za pozicije u pisarnici”.

Većina SNS botova radi na izmišljenim radnim mestima. Botovi su pretežno “referenti za marketing”.

– Bukvakno ništa nisu radili. Oni su već nekoliko ugovora potpisali, tačnije rade od prošle godine od aprila, maja… Kako ko od njih je potpisivao ugovor. U Nišu imate bukvalno ceo Internet tim zaposlen preko gradonačelnika Zorana Perišića. Slaviša Mićanović javno priča da ih je gradonačelnik sve zaposlio. Počelo je zapošljavanje i u “Gradskoj čistoći”, “Parking servisu”, saznaje Teleprompter.rs od dobro obaveštenih izvora.

Sudeći po rečima našeg izvora, Slaviša Mićanović je prošle godine trebalo da pređe u kabinet Aleksandra Vučića, ali je “Vučić shvatio da je on nestabilna ličnost”.

Vučić je naročito bio besan na Mićanovića kada su na portalu Teleprompter.rs procureli svi programi (Valter, SkyNet, Fortress.rs) koje SNS koristi za ostavljanje komentara po internet portalima.

Sledeći put kada čujete nekog naprednjaka da se hvali kako su oni zaustavili stranačko zapošljavanje, samo se setite ovih faca.

Ne mogu da pronađu krticu

Kako Teleprompter.rs saznaje, Slaviša Mićanović, šef Internet tima, održao je u nedelju hitan sastanak sa botovima zbog curenja privatnih fotografija sa botovskog odmora u Vrnjačkoj Banji i Kopaoniku. Upotreba fotoaparata, kamera i telefona strogo je zabranjena jer se, kako kaže naš izvor, Internet tim iznutra raspada zbog curenja poverljivih podataka.

– Više niko nikome ne veruje. Raspadaju se iznutra. Svako sumnja na svakoga, kaže naš izvor.

Mićanović još uvek nije uspeo da pronađe laufera koji portalu Teleprompter.rs dostavlja poverljive informacije.