Politikovanje

PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE: Đilas prebio trudnu suprugu, tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu

Objavljeno:

Pakao kroz koji je prošla Iva Đilas kobne večeri 7. decembra 2014. godine u stanu na Vračaru, kada ju je suprug Dragan Đilas krvnički pretukao, ostaće samo mrtvo slovo na papiru u arhivi Prvog osnovnog tužilaštva. 

Moć Dragana Đilasa očigledno je veća i od pravne države, jer da je situacija drugačija, on bi danas trunuo u zatvorskoj ćeliji sa ostalim nasilnicima prema ženama.

On je danas kandidat za gradonačelnika srpske prestonice. Čovek koji je krvnički pretukao svoju trudnu suprugu i njene roditelje danas je kandidat za gradonačelnika ispred takozvane “građanske opozicije”.

Pročitaj: Đilasova bivša žena: Tukao me dok sam bila trudna, dete ima srčanu manu

Tu privilegiju i taj luksuz omogućilo mu je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Naime, kako piše “Srpski telegraf”, krivična prijava protiv Đilasa zbog prebijanja supruge i njenih roditelja odbačena je.

Iz tog tužilaštva potvrdili su da je “krivična prijava odbačena zbog krivičnog dela u kojem su nanete lakše povrede.”

– Inače, kad se povrede nanesu rukama, podnosi se privatna tužba – pravda se Prvo osnovno tužilaštvo.

Prema tom “obrazloženju”, Đilas nije prebio suprugu i njene roditelje, već se potukao sa komšijom oko međe. Porodično nasilje i nasilje nad ženama su krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, ali za Đilasa očigledno važe drugačija pravila.

Đilasov tast Pelević i njegovi punomoćnici pisali su prigovor na odluku Prvog osnovnog tužilaštva, međutim, oni su ga povukli, pa predmet nije ni išao u Više tužilaštvo na razmatranje.

– Predmet je potom arhiviran – kažu u tom tužilaštvu za “Srpski telegraf”.

Da li se takozvana “građanska opozicija” odrekla Đilasa kao kandidata zbog prebijanja trudne supruge? Ne, naravno da nije. Štaviše, ta takozvana “građanska opozicija” zajedno sa Jankovićem, Jeremićem, Borkom Stefanovićem i ostalim izgubljenim opozicionarima veliča Đilasa kao personu koja će sigurno postati budući gradonačelnik srpske prestonice.

Koalicija za Beograd: Đilas pretukao trudnu suprugu, Jankovićev prijatelj ubijen u Jankovićevom stanu iz Jankovićevog pištolja, Jeremić na račun svoje supruge Nataše prebacio 650.000 dolara za izmišljene “troškove lečenja”…

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *