PONOVO AMBASADOR U 67. GODINI: Umesto u penziju, Vučić ga šalje u ambasadu

Iz Vlade Srbije potvrđeno je da će novi ambasador Srbije u Namačkoj biti Dušan Crnogorčević. Premijer je za “Kurir” rekao da je Crnogrčević bio njegov lični izbor. 

Srbija se nalazi u velikom diplomatskom problemu. Nemamo profesionalne i stručne diplomate koji će predstavljati Srbiju u strateški važnim državama. Tako je, na primer, premijer Aleksandra Vučić lično predložio Dušana Crnogrčevića za novog ambasadora u Nemačkoj.

Sudeći po njegovoj biografiji, radi se o karijernom diplomati koji je svoj radni vek posvetio diplomatiji. Međutim, Crnogorčević ima 67. godina (rođen 1948. godine). Umesto u penziju, Vučić ga po ličnom izboru šalje u ambasadu. Na kraju ambasadorskog mandata, Crnogorčević će imati više od 72. godine.

Inače, Crnogrčević se trenutno nalazi na funkciji ambasadora u ambasadi Srbije u Kraljevini Švedskoj.

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, ranije je izjavio da nije suprotno zakonu da penzioneri budu imenovani za ambasadore, jer je to politička odluka, već bi penzioneri u diplomatiji trebalo da budu izuzetak. Ipak, čini se da penzioneri postaju pravilo u srpskoj diplomatiji.

PENZIONERSKA DIPLOMATIJA

Crnogorčević će se pridružiti grupi najvremenšnijih diplomatskih penzionera.

Radisav Petrović (Irak) – rođen 1954. godine

Miroljub Petrović (Australija) – kapetan u pezniji

Danilo Vučetić (Turska) – rođen 1947. godine

Pero Janković (Austrija) – rođen 1948. godine

Rajko Bogojević (Poljska) – rođen 1948. godine

Dušanka Divljak Tomić (Makedonija) – rođena 1949. godine

Đerđ Matković (SAD) – rođen 1955. godine

Branko Branković (Rumunija) – “pregazio” sedamdesete

Vladimir Kohut (Kuvaj) – rođen 1945. godine

Inače, penzionisani ambasadori primaju i penziju i ambasadorsku platu!

Možda Srbija ne bi bila u deficitu sa ambasadorima da naša država više vreme ulaže u obrazovanje i unapređenje profesionalaca, u odnosu na vreme koje ulaže u stvaranje i unapređenje “diplomatskih starleta”!

Komentari

14 komentara na tekst: "PONOVO AMBASADOR U 67. GODINI: Umesto u penziju, Vučić ga šalje u ambasadu"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Garavi

Ако се овај лопов није обезбедио пљачкајући 50 година
онда никад и неће јер незна колико му је доста.
Има ли он породицу, ако има ј.бо је он!!!

Zoran Zoranovic
početak januara 2015 godine, nalazim se u našoj ambasadi u Štokholmu. Ambasada je prazna, osim čoveka koji je zadužen za prijem stranaka. Potrebne su mi informacije i pravna pomoć, nisam se našao ni u kakvom problemu. Bio sam ok 40 minuta. Pre nego što ću da odem, pojavio se Crnogorčević.… Dalje»
zaposleni penzioneri
A ova stvar sa kumuliranjem plate i penzije ista i kod advokata – penzionisanih sudija! Penzijica 70000d, stare ‘veze’ za adv posliće, a mlade kolege nek pocrkaju gladne, kad država to dozvoljava! Ako ste sposobni da radite onda vam nije vreme za penziju, pogotovo kad ste je zaradili na državnim… Dalje»
diplomatija
Sve naopako! Ambasadori treba da su malo ‘vitalniji’, dok, recimo, sudije idu u penziju sa 65.g, iako je dokazano da su s godinama produktivniji, pa je zato u mnogim zemljama funkcija doživotna. Po popisu u VKS nema mlađih od 1960.g i ko će ih zameniti kad nije lak put do… Dalje»
Мда

Све сами ‘Црногорчевићи’ и ‘Бранковићи’. Нема ту случајности јер као што су стари латини говорили ”име је судбина”…

scoby

Zasto ste na kraj srca, ovi unapredjeni seseljoidi su toliko dugo cekali da dodju na vlast da su im prosle najbolje godine, ukoliko ih ne napadne onaj svaba Alchajmer, zasto da ne uzivaju malo o trosku drzave?

Sumadija

Nemojte biti surovi,čovek je u ” najboljim godinama” za posao.Samo još nedostaju Zaharije Trnavcevic i Dragoljub Mićunović!
Treba ljudima posao,mala i nekako im čeljad!!!

marko
meni postavljanje ovog coveka na mesto ambasadora u nemackoj samo kaze da: ili je ova zemlja u tolikom qrcu da nema karijerne normalne mlade ambasadore ili ne mogu da se dogovore sa razno raznim klanovima, lozama pa eto ajde njega kao kompromisno resenje i ne znam sta je gore od… Dalje»
ZoranK

Ta budaletina adolf vučić postavlja na odgovorne funkcije ili nepismene, ili izlapele! NA GOMILU, PA ZAPALITI!

Beli, Cres i Lubenice

Da završim tvoj komentar: …”PA ZAPALITI!” Slažem se!

ZoranK

Hvala! Napišem ja uvek i to “PA ZAPALITI”, ali moderator to valjda smatra neukusnim, pa seče…

Beli, Cres i Lubenice

Ne verujem da seče, ima i mnogo oštrijih komentara koji nisu uklonjeni. Za razliku od nekih drugih portala gde i najbezbolniju “reč” izvesnog značenja seku. Dovoljno je imesto prokaženih slova staviti zvezdice a čitaoci će znati šta umesto njih pIše! Pozdrav od doskorašnjeg Zoran M.!

Stojan

Moderator te spasava informativnog razgovora….

Kosarah

Grupa TNT…. Zna se ko je Broj 1

wpDiscuz