RADI SVE, SAMO NE SVOJ POSAO: Vučić sada postavlja i ambasadore

Iako zakonom nije predviđeno da predsednik Vlade Srbije odlučuje o imenovanju ambasadora, Vučić je promenio i tu praksu. 

vucic vlada
FOTO: Tanjug

Naime, premijer Srbije, Aleksandar Vučić, lično je odabrao novog ambasadora Srbije u Nemačkoj, Dušana Crnogorčevića.

– Crnogorčević je moj izbor. U pitanju je karijerni diplomata i vrhuski stručnjak. Govori odlično nemački i švedski jezik. I siguran sam da će na najbolji način predstavljati Srbiju u Nemačkoj, rekao je Vučić.

U kom zakonu piše da predsednik Vlade odlučuje o imenovanju ambasadora?

ambsador dusan

Inače, Crnogorčević je već godinama u diplomatiji. Radio je u našim diplomatskim predstavništvima širom sveta. Bio je ambassador u Finskoj, Rumuniji, Švedskoj. Letoniji, a bio je i šef Pregovaračkog tima Srbije i Crne Gore za granicu sa Hrvatskom BiH i Makedonijom.

Rođen je 1948. godine u Beogradu, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Kolumbija univerzitetu u SAD. Jedno vreme je bio i pomoćnik i zamenik ministra spoljnih poslova.

Izvor: Kurir / Teleprompter.rs

Komentari

4 komentara na tekst: "RADI SVE, SAMO NE SVOJ POSAO: Vučić sada postavlja i ambasadore"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Mile Tranzicija

Crnogorčević, reče, dakle, čisti Srbin. Opremite deku slušnim aparatom, poštapalom, noćnom posudom, gomilom tableta protiv svih staračih bolesti i senilnosti, proverite baj-pas i pejsmejker, pa da krene da se rve sa Angelom Merkel. Deda, aj’d u 20 marke da ćeš da sjebeš Angelu Grčko-Srpskim stilom!

Gloria Mundi

Ne znam sta se desava, ali Blic je tako danas opleo po psihopati da je bilo pravo zadovoljstvo citati,,,,,,,a komentari bez cenzure!!!!

Doroti

Zabrljo nesto…..

Beli, Cres i Lubenice
Ne ulazeći u kredibilitet Dušanov, verujem da je diplomata od iskustva, problem ove države je to što o svemu odlučuje jedan čovek a ministri služe samo kao ukras i za klimanje glavom. Vučić je preuzeo sve ingerencije, komanduje vojskom, postavlja ambasadore, ima svoje lične tajkune, pod njegovom zaštitom, preko svojih… Dalje»
wpDiscuz