Teleprompter.rs

RASKRINKAVANJE SNS-a: Objavljujemo drugi, mnogo opasniji, SNS bot program – “SkyNet”

Teleprompter.rs ekskluzivno objavljuje drugi, mnogo opasniji i napredniji, kompjuterski SNS bot program pod nazivom “SkyNEt” koji služi za automatsko postavljanje komentara na gotovo svim internet sajtovima.

RASKRINKAVANJE SNS-a: Objavljujemo drugi, mnogo opasniji, SNS bot program - "SkyNet"

Svi dokumenti, uputstva i instalacija programa “SkyNet” nalaze se pri kraju članka.

Izvori iz Srpske napredne stranke dostavili su redakciji Teleprompter.rs drugi, mnogo opasniji i napredniji, kompjuterski program Internet tima SNS-a koji služi za automatizovano ostvljanje komentara na gotovo svim internet sajtovima.

Reč je o programu “SkyNet” (isti naziv nosi i mreža računara u čuvenom filmu “Terminator”) koji Internet tim SNS-a koristi prilikom ostavljanja automatizovanih “bot” komentara na sajtovima poput: Blic, Alo, B92, Danas, Kurir, Novosti, Politika, RTS, Telegraf i drugih.

Anonimni izovor iz te vladajuće stranke dostavio je redakciji Teleprompter.rs i interno uputstvo za instalaciju, pokretanje i upravljanje programom “SkyNet”.

Uputstvo sadrži detaljno, korak po korak, objašnjenje za instalaciju programa, ilustrovano fotografijama na kojima se vide sortirane vesti raznih informativnih sajtova u kojima se pominje Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i SNS, razvrstane po broju poslatih, objavljenih i neobjavljenih komentara.

Teleprompter.rs je ovo uputstvo i instalaciju programa prosledio digitalnom forenzičaru iz Kanade na analizu.

Prema njegovim saznanjima, ovaj program (SkyNet) je mnogo ozbiljniji od programa koji je Teleprompter.rs ranije objavio (Valter).

SkyNet ima druge mogućnosti koje se u uputstvu ne spominju! Sam program ima stotine funkcija i klasa. Najprostije rečeno, ovaj program može da šalje komentare na veći broj novinski sajtova (Blic, Alo, B92, Danas, Kurir, Novosti, Politika, RTS, Telegraf), može da ocenjuje komentare (lupa pluseve i munise), može da postavlja vesti po Tviter nalozima, dakle, dosta je složeniji od “Valtera”, navodi forenzičar.

Pročitaj: Objavljujemo sve tajne SNS botova – fotografije, uputstva, telefone i program “Valter”

Prema našim saznanjima, autor “terminatorskog” SNS bot programa “SkyNet” je izvesni “NG 2014” – akronim za Nenad Gledović.

– Iz “source code-a” se vidi da program prikazuje broj poslatih i objavljenih komentara. Program ima opciju upotrebe “proxy servera” (proxy server može da sakrije pravu lokaciju korisnika, pa onda izgleda kao da je internet posetilac došao iz Rumunije, Kine, Brazila, itd), objašnjava digitalni forenzičar iz Kanade za Teleprompter.rs.

Forenzičar još dodaje da se iz baze “proxy servera” jasno može videti preko kojih servera su obarani anti-SNS sajtovi. Ovo je krucijalni dokaz koji može da se upotrebi na sudu.

– Potrebno je uporediti upotrebljene “proxy servere” sa serverima preko kojih su obarani anti-SNS sajtovi. Ako se poklope, stvar je jasna i dokazuje ko je obarao servere sajtova. Radi se o jedinstvenom digitalnom dokazu enormne verdnosti, priča digitalni forenzičar.

“Da li se sećate da su pojedini ministri izjavljivali kako ti napadi dolaze iz celog sveta? E, pa evo ga dokaz da to baš i nije tako.”

Interesantno je to što “najposećeniji” sajtovi u Srbiji gotovo sigurno znaju za ove “cake” Internet tima SNS-a, ali ne nične ništa kako bi sprečili zloupotrebe i svojim čitaocima omogućili prijatnu atmosferu tokom korišćenja sajta. Zašto? Verovatno se zadovoljavaju lažnom višemilionskom posećenošću ROBOTA koju oglašivačima serviraju kao dokaz da se isplati reklamirati na njihovim sajtovima.

Još interesantnija je činjenica da su pojedini članovi SNS-a, bivši ili sadašnji, ogorčeni na stranku pa javnosti dostavljaju poverljive podatke, uputstva i programe – IT infrastruktura u koju je Aleksandar Vučića, direktno ili indirektno, uložio velike količine novca.

Pitanje je samo čiji novac? Novac poreskih obveznika koje stranke dobijaju za “redovan rad”? Da li su nadleže institucije oslepele pa ne vide kriminalne radnje vladajuće stranke?

Čestitamo velikoj većini međunarodnih zvaničnikaa, od Angele Merkel i Evropske komisije, preko Kineza i “naših dobrih prijatelja” iz Emirata, pa sve do Amerikanaca koji podržavaju i hvale očajnog Aleksandra Vučića koji je spao na to da državu vodi preko komentara, minusa i pluseva, Tvitera i Fejsbuka.

Priloge možete bezbedno preuzeti sa našeg Dropbox naloga.

NAPOMENA: Ukoliko niste programer, možete bezbedno gledati i čitati “Uputstvo Internet tima” i “Spisak upotrebljivih proxy servera”, bez potrebe preuzimanja. Međutim, fajl “setup.exe” i fajl “Ceo program” je potrebno preuzeti radi analize. Pomenute fajlove preporučujemo da preuzmu samo programeri koji znaju šta rade. Bez brige ukoliko slučajno kliknete na linkove fajlova za programere. Program NEĆE početi automatski da se skida, već ćete biti samo preusmereni na naš Dropbox nalog.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI: Prema našim saznanjima, nijedan od pomenutih fajlova ne sadrži virus. Međutim, Teleprompter.rs se odriče od odgovornosti ukoliko priloženi fajlovi, kojim slučajem, nanesu štetu vašem računaru ukoliko ih preuzmete. Ako odlučite da preuzmete priložene fajlove, to činite na ličnu odgovornost. Zato savetujemo da programske fajlove preuzimanju samo progameri koji znaju šta rade, a ostali čitaocu slobodno i bez brige mogu da razgledaju pomenuto uputstvo i spisak.

>> Uputstvo Internet tima SNS-a o instalaciji programa “SkyNet”

>> Spisak upotrebljivih proxy servera  (spisak preuzet sa: GetAllServers.php)

VODIČ ZA PROGRAMERE: Nakon što se skine “setup.exe”, fajl veličine 458 KB, program se automatski dalje skida sa sledećeg severa: 198.199.126.105 (konkretno: http://198.199.126.105/ngledovac/Install/InternetTim/update/). Veličina kompletnog programa je 14.4 MB. Naziv programa je “SkyNet”. Autor je Nenad Gledović. Trenutna verzija programa je 1.0.5.82. Fajl “setup.exe” je digitalno potpisao “Gleda”, što je nadimak dotičnog autora. Za pakovanje programa korišćen je Windows Installer 3.1, dok je sam program pisan u C#/.NET (ovo je bitna informacija za dekompajliranje). Aplikacija se zove InternetTim.exe i programirao ju je NG 2014.

Source code programa maltene u potpunosti može da se dobije instalcijom .NET Reflector aplikcije (besplatna je i dostupna na adresi www.red-gate.com). Na taj način svi programeri mogu da se uključe u analizu koda, a potrebna je puna verzija InternetTim.exe, koju vam dostavljam u fajlu “Ceo program”, objašnjava digitalni forenzičar.

>> Fajl: Ceo program (ukoliko se bavite programiranjem, potrebno je samo da preuzmete ovaj fajl i da primenite gorenavedena uputstva i savete kako biste pristupili daljoj analizi koda)

>> Fajl: setup.exe (link do ovog fajla nalazi se u samom uputstvu, ali smo ga za svaki slučaj preuzeli)

AUTOR: Danilo Redžepović