Politikovanje

Siniša Mali: Pokušali su od mene da naprave Đilasa

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u božićnom intervjuu za list “Blic” osvrnuo se na negativnu medijsku kampanju koja je u protekle četiri godine vođena protiv njega, njegove porodice i njegovog tima.

Govoreći o svojim najvećim grešakam, gradonačelnik Beograda je rekao da je trebalo više da brani “naš radi i trud od neosnovanih i lažnih političkih napada”.

– Greška mi je što sam prećutao i ostao nedorečen u kampanjama koje su vođene i koje se i dalje vode protiv mene – rekao je Mali.

Na pitanje kako danas gleda na to što je u medijima često bio predmet polemika i afera, Mali je istakao da su “pokušali da ga kriminaliziju i da od njega naprave Đilasa”.

– Nikakva vremenska distanca ne može da izbriše bol koju smo moja porodica i ja pretrpeli zbog strahovite medijske kampanje samo zarad sticanja jeftinih političkih poena. Pokušali su da me kriminalizuju i da od mene naprave tajkuna Đilasa. Pokušali su da mi unište porodicu. Primao sam udarce svakodnevno, a nije trebalo. Ja sam u svemu fer igrač, ali sve ovo nije fer-plej – dodao je Mali.

Nije važno ko je prvi na listi, već rezultati

Mali je kazao da je predsednik Aleksandar Vučić ispravno postupio kada je predložio da se u prvi plan istaknu velike i važne stvari koje su urađene za Beograđane.

– Manje je važno ko je prvi na listi, već šta je urađeno u protekle četiri godine. Nisu važna imena, važni su rezultati i sve ono što je vidljivo i opipljivo. Samo se to vrednuje – rekao je gradonačelnik.

Odgovarajući na konstataciju da mu je bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, možda i najozbiljniji konkurent na predstojećim izborima, Mali je poručio da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svi mogu da učestvuju na izborima, “pa čak i tajkuni Đilas i Mišković”.

– Oni jesu ozbiljni konkurentni SNS, jer imaju stotine miliona evra, svoje medije, mnogo saveznika u zemlji i inostranstvu. Vrlo je teško boriti se protiv tajkunskog novca. Uprkos svemu tome, predsednik Vučić dokazao je da je moguće tajkunima oteti državu i vratiti je narodu. Tajkuni danas više ne upravljaju Beogradom i Srbijom. Nadam se da Beograđani neće izabrati prošlost na štetu budućnosti, iako tajkuni preko svojih medija pokušavaju da ih ubede da su već pobedili – rekao je Mali.

Upitan o dobrim stvarima koje je Đilas za vreme svog mandata uradio, Mali je rekao da može da nabroji “bezbroj dobrih stvari koje je Đilas radio u Beogradu, ali za svoj džep”.

Kako kaže, Đilas se ne vraća jer ima nešto novo da ponudi, već zato što mu je plen puna gradska kasa.

– Da li vi zaista mislite da bi se Đilas vratio iz prošlosti da je gradska kasa prazna – upitao je Mali, dodajući da Đilas i Mišković i njihovi pratioci Aleksandar Šapić, Saša Janković i Vuk Jeremić udruženim snagama pokušavaju da Beograd vrate u prošlost, “u vreme stagnacije i beznađa”.

Smatra da su Šapić, Đilas i Mišković podjednako ozbiljni kadidati za gradonačelnika.

– Teško je boriti se protiv njihove finansijske moći i medijske propagande, ali verujem da neće uspeti da prevare Beograđane – ocenjuje Mali.

Vodili smo se vizijom predsednika Vučića

Kako je rekao, vodili su se vizijom predsednika Republike i zato danas mogu da pokažu Beograd na vodi, Slaviju, rekonstruisane ulice, obnovljene fasade, nove domove zdravlja, vrtiće, škole.

Dodaje da su on i predsednik Vučić u svakodnevnom kontaktu i da imaju odličnu komunikaciju.

– Iako je on izuzetno zauzet oko predsedničkih dužnosti, uključen je u sva dešavanja u Beogradu – koliko se gradi, kako smanjujemo nezaposlenost, kako raspolažemo budžetom, koliko vodimo računa o najugroženijim građanima. Njegova podrška nam mnogo znači – rekao je Mali.

Uprkos dugu od 1,118 milijardi evra, koji je ostao od prethodne vlasti, Mali najvećim uspehom smatra to što su uspeli da od Beograda naprave grad sa najnižom nezaposlenošću u istoriji u koji dolaze investitori iz svih krajeva sveta i u kome se iz meseca u mesec povećava broj turista.

Kada će tužilaštvo da istraži Đilasove pljačke?

Što se tiče slučaja Hercegovačke, poručio je da se nada da će tužilaštvo taj slučaj uskoro rešiti, iako je, kako kaže, uložen veliki novac u medijsko-političku kampanju da bi se bacila senka na hiljade i hiljade pozitivnih promena u Beogradu.

– Meni je vrlo interesantno što niko ne traži da se pokrene istraga oko toga kako je Đilas zarad sticanja lične koristi isterao decu iz Pionirskog grada da bi doveo Velikog brata, kako je opljačkano šest miliona evra prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, ko će da odgovara za ogromne pljačke preko izgradnje replike Terazija i Pazl grada. Da ne spominjem nameštene tendere za nabavku autobusa i tramvaja. Đilas je samo preko tih tendera zaradio milione – naveo je gradonačelnik.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *