SKANDAL! Centar za istraživanje korupcije: Janković nas blokirao na Tviteru, napada samo žene

sasa-jankovic

Centar za istraživanje korupcije (CIK) saopšio je da je predsednički kandidat Saša Janković blokirao na Tviteru, navodeći da on bira s kim će da komunicira i da ne želi da čuje kritike. 

– Janković je blokiranjem naloga CIK-a na ovoj društvenoj mreži jasno dao do znanja da nije spreman da čuje kritiku, i da on kao postavljen da štiti građane i onaj koji treba da brani isti civilni sektor, koji CIK predstavlja, bira sa kim će da komunicira – navodi CIK.

U otvorenom pismu Jankoviću novinari CIK-a dodaju da ovo ne bi bilo sporno da je u pitanju bilo koji građanin, ali kao ombudsman on upravo dokazuje da selektivno tretira aktere civilnog sektora, i to na način da bira one koji ga ne kritikuju.

– Takođe, još je licemernije što isti Janković ukazuje konstantno na to kako određeni politički akteri ne vole kritiku, i to ističe kao njihovu manu, dok sam na prve znake kritičkog stava prema načinu na koji on dela dočekuje blokiranjem. Neumorno se tokom svog mandata, pa i poslednjih dana, zalagao nezavisno i analitičko, i kritičko novinarstvo i branio medije koji pokušavaju da dođu do što objektivnije slike stvarnosti, ali se čini da je sada ustuknuo kada je reč o CIK-u – stoji u pismu.

“Ovoga puta izgleda da smo ukazali na nepravilnosti onog koji se ne sme kritikovati, niti pitati.”

– Još više nas čudi da Saša Janković i dalje ne shvata ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi time što se otvoreno o njegovoj kandidaturi govori na predsedništvu Demokratske stranke (ili bilo koje druge stranke) i dogovorima koje navodno ima sa predsednikom DS Draganom Šutanovcem, dok je još uvek ombudsman i dok odbija da se povuče sa te funkcije. Zabrinjavajuće je, Zaštitniče građana, da ne vidite koliko je pristrasno i neobjektivno vaše delanje kao Zaštitnika građana ukoliko otvoreno favorizujete jednu stranku. Možemo li onda očekivati da njih nećete nikada kritikovati iz pozicije ombudsmana – pita CIK.

CIK primećuje da Janković kritikuje samo žene.

– S druge strane, kada kritikujete, primećuje se, često su kritike upućene ženama na odgovornim funkcijama, kao što je to bio slučaj sa državnim sekretarkama Janom Ljubičić i Biljanom Popović Ivković. Dakle, em kritikujete i ono što vam je posao i što vam nije posao, već i u tome imate dvostruke aršine određene, izgleda, prema polu, rodu i stranačkoj pripadnosti – stoji u otvorenom pismu.

Pročitaj: Janković je blokirao i Tviter nalog Srpske napredne stranke jer je Marija Obradović komentarisala podršku Demokratske stranke Jankoviću

Janković je blokirao i Tviter nalog Telepromptera zbog tekstova o zloupotrebi javne funkcije u političke svrhe. 

Komentari

2 komentara na tekst: "SKANDAL! Centar za istraživanje korupcije: Janković nas blokirao na Tviteru, napada samo žene"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Ma kakvi novinari
Nije taj CIK građanski ni novinarski već direktno osnovana “BOT” ispostava da radi za interese medijskog blaćenja onih koji kažu bilo šta protiv stočarke, Dr. iz Beograda i ostale klike iz vlasti. Rade samo po potrebi i informacijama i dezinformacijama selektivno prezentovanim u njihovu korist. Osnovani u januaru kao od… Dalje»
scoby

A šta na to kaže čuvena NVO ”Daj Patku svome Tatku”?

wpDiscuz