Teleprompter.rs

SNS bot kandidat za člana Upravnog odbora RTS-a

Jedan od istaknutih članova bot tima Srpske napredne stranke, Simo Čulić, predložen je kao kandidat za člana Upravnog odbora RTS-a. 

SNS bot kandidat za člana Upravnog odbora RTS-a
Simo Čulić u Predsedništvu

Regulatorno telo za elektronske medije objavilo je spisak kandidata za devet članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije.

Na spisku kandidata našao se Simo Čulić, istaknuti član Internet tima Srpske napredne stranke i savetik za medije predsednika Tomislava Nikolića.

SNS bot kandidat za člana Upravnog odbora RTS-a

Njega nije predložio predsednik Nikolić, već Institut za političke studije u Beograd i to kao uglednog stručnjaka iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa.

U predlogu njegove kandidature navodi se da je diplomirani ekonomista, a po zanimanju saradnik za medije.

SNS bot kandidat za člana Upravnog odbora RTS-a
Simo Čulić i šef SNS botova Saviša Mićanović pre funkcija

Pored Čulića, još dvoje Nikolićevih saradnika pokušava da se ugura u Upravni odbor javnog servisa – Vukica Krivokapić i Aleksandar Zagorac. Njih je na tu funkciju preporučilo Društvo srpsko-ruskog prijateljstva “Nikita Tolstoj”.

Krivokapićeva je zamenica šefa informativne službe predsednika Nikolića. U predlogu se navodi da je Vukica master menadžer, po zanimanju stručni saradnik za saradnju sa medijima.

Aleksandar Zagorac je po zanimanju samostalni stručni saradnik za saradnju sa medijima, a inače diplomirani menadžer za bezbednost.

Posebno je zanimljivo da je sve troje kandidata predloženo uz identična obrazloženja, iako dolaze iz različitih ustanova.