SOCIJALISTIČKI NEPOTIZAM U MSP: Dačić i Bajatović ugurali Odalovićevog sina u diplomatiju

Ivica Dačić i Uglješa Odalović

Uglješa Odalović, sin državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Veljka Odalovića (SPS), dobio je juče od ministra spoljnih poslova Ivice Dačića diplomu za uspešno završenu obuku u Diplomatskoj akademiji. 

Kako prenosi “Alo”, tata je bio toliko ponosan na svog sina, a da je na svečanosti dodele diploma zaplakao.

Svi polaznici došli su u Diplomatsku akademiju na predlog nekog državnnog organa. Međutim, ove godine je uvedeno novo pravilo – osim državnih organa, kandidate mogu da predlažu i javna preduzeća.

Odalovićev sin je došao na predlog “Srbijagasa”, gde je i zaposlen. Na čelu tog preduzeća nalazi se Odalovićev partijski drug Dušan Bajatović.

Veljko Odalović

Diplomatsku akademiju završila je Slađana Nikolić, starleta iz narodnjačkih spotova. Ona je na Akademiju došla na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova gde je Dačić ranije bio ministar. 

Inače, Ministarstvo spoljnih poslova poznato je po starletama i nepotizmu.

U MSP zaposlenje imaju unuk književnika Dobrice Ćosića, Nikola, zatim Danko Jovanović, sin nekadašnjeg ambasadora Srbije pri UN Vladislava Jovanovića, kao i Ratomir Milikić, sin Ljiljane Nedeljković, nekadašnje šefice kabineta Vojislava Koštunice.

Ambasador u Budimpešti Rade Drobac zaposlio je sina u MSP, ambasador Dragan Županjevac, bivši ambasador Srbije u Atini, u MSP je našao posao za rođenog brata.

Dejan Šahović, nekadašnji ambasador u Njujorku, Ženevi i Budimpešti, zaposlio je u MSP svog brata Ivana Šahovića, iako nema diplomatskog iskustva.

Ivan Samardžić, sin Slobodana Samardžića (DSS) i nekadašnjeg ministra za KiM, takođe radi u MSP.

Jelena Plakalović, ćerka bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, već dugo je u konzulatu u Njujorku.

Ćerka pokojnog glumca Velimira Bate Živojinovića, Jelena Živojinović, radi u ambasadi na Kubi.

Nemanja Diković, sin načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, takođe radi u MSP.

Zet Jorgovanke Tabaković, Nemanja Sekicki, radi u ambasadi u Rimu. Jorgovankina ćerka Ivana Sekicki (Tabaković) preselila se u Rim zajedno sa suprugom.

Postoji još bezbroj primera zapošljavanja u MSP po rodbinskoj liniji. Ovo su samo primeri najzvučnijih imena.

 

Komentari

4 komentara na tekst: "SOCIJALISTIČKI NEPOTIZAM U MSP: Dačić i Bajatović ugurali Odalovićevog sina u diplomatiju"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
Bane

Ako može voditeljka sa RTS-a, što se naizmenično mršti i puca od smeha (valjda od čuda što i ona radi na TV!?), onda nek ide i starleta! Pa, da kompletiramo ovu poplavu primitivizma i petparačkih kadrova!

idijot

A tek da vidite sta se radi u Upravi za izvrsenje krivicnih sankcija.
Pa tu se ne zna vise, ko je ko u krvnim i bracnim odnosima

penzioner

Privatizovali su i drzavu i sve njene organe i sluzbe, sto je sasvim u neskladu sa svime sto su pred svake izbore obecavali! Gori ste od zute mafije sto puta ste gori, bitange!

wpDiscuz