Kampanje

Stefanović: Đilas i Šapić bi da oteraju Beograd u stečaj

Objavljeno:

Član Predsedništva Srpske napredne stranke rekao je povodom najave Dragana Đilasa da će se kandidovati na lokalnim beogradskim izborima da Đilas planira sa Aleksandrom Šapićem da “nastavi kampanju bahatosti koju su sprovodili od 2008. do 2014. godine, koliko su vladali Beogradom, kada su vrlo malo uradili za Beograđane, a mnogo uradili za sebe”.

Stefanović je dodao da Đilas nikada nije izlazio iz politike.

– Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas odlučio je, kako kaže, da se vrati u politiku iako iz nje nikada nije ni odlazio. Da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za Demokratsku stranku i oterao je u stečaj. Da apsurd bude veći baš onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti. Podsetiću da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji – naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On još navodi da tom imovinom građana Srbije, koju je stekao na vlasti, Đilas bi da garantuje za Beograd i dovede ga do bankrota.

– Pošto nije uspeo da upravlja Demokratskom strankom, već ju je oterao u stečaj, danas bi Đilas sa Šapićem da otera u stečaj sve Beograđane, i da nastavi put kojim je zadužio Beograd za milijardu i dvesta miliona evra koliko je iznosio dug glavnog grada kada su otišli sa vlasti – naveo je Stefanović.

Potpuno je siguran, kaže Stefanović, da građani Beograda ne žele povratak na staro, “ne žele povratak u period kada im nije nuđena bilo kakva budućnost, kad su funkcioneri punili svoje džepove, a nisu se brinuli od čega će da žive građani Beograda, već žele da, pre svega, oni odlučuju o životu svog grada, u kome će imati sigurnu budućnost za sebe i svoju decu”.

Pročitaj i ove teme

Ostavi komentar

Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom *