Urednik Telepromptera prvi put govori o tajnom praćenju i planiranom hapšenju (VIDEO)

Urednik Telepromptera Danilo Daničić po prvi put je govorio o tajnom praćenju kom je izložen i planiranom hapšenju zbog objavljivanja jednog teksta. 

Daničić je u popularnoj Youtube emisiji “Balkan info” objasnio kako funkcioniše sistem legalnog i nelegalnog tajnog praćenja i opisao nekoliko slučajeva kada je lično primetio da je praćen.

Još je dodao da je upoznao operativca MUP-a koji mu je rekao da je dva dana sedeo u kolima ispred njegovog stana sa nalogom za hapšenje zbog objavljivanja transkripta prisluškivanog razgovora između Bojana Pajtića i Lidije Udovički.

U prvom delu emisije prezentovani su dokazi iz krivične prijave operativaca UKP-a o nelegalnom praćenju novinara, uništavanju računarskih hard diskova i procesu zataškavanja te afere.

U drugom delu emisije (od 1:00:00) urednik Telepromptera govori o ličnim iskustvima sa tajnim praćenjem.

Komentari

26 komentara na tekst: "Urednik Telepromptera prvi put govori o tajnom praćenju i planiranom hapšenju (VIDEO)"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
lilit

Dobar dan Albanijo (iz doba Enver Hodže), dobar dan Rumunijo (iz doba Čaušeskog)…..

СрбИН

Овде је већ нело лепо поставио питање… Откад се Данило презива Даничић? Сви који пратимо редовно овај портал знамо да му је презиме Реџеповић.

yoyo

Redzepovic mu je bilo devojacko. Sada se udao i promenio prezime. Sta tu nije jasno?

sima

Tebi je to važno, Srbine? Mislim, vredno je komentarisanja? Stvarno si genije…
Ma ti mora da si Vučićev po zadatku ovde inače ne bi provocirao..

СрбИН
Чекај, како није важно? Па не мења се презиме тек тако. Против Телепромптера немам ништа против, драго ми је да пишу опозиционо и критички о вУЧКу. Али, приметио сам просто нелогичност и на то указао. Не бих да се испостави као тачном тврдња неких коментатора, да иза целе приче око… Dalje»
Ivan

Nazalost ja se secam perioda kada je Danilo pisao hvalospeve o Vucicu tako da sve naknadno pada pod senku tog perioda…

Lune

Hm,hmm…to je bilo dok je “car imao odelo, a sada je car go’..?

gorki

nemoj tako ivane to je bilo posle pracenja i privodjenja.

Ivan
To je Gorki bilo na samom kraju izbora i u prvom periodu posle njih (ali da, posle privodjenja). Preokret je bio vise nego ocigledan, toliko da su se mnogi pitali da li je Danilo otet. On je posle dao neko objasnjenje, koje je na nivou logike Vučićevih objašnjenja. Pretpostavka mnogih… Dalje»
KOMPAS

Suska se da je primetio da frapantno lici na jednog coveka.,Otisao na dnk analizu i suocio se sa kovertom. Problem su oni koji nisu spremni da se suoce sa istinom ili koji istinu znaju ali zbog nje muce ceo svet. Jel fercera ovo Srbine?

KOMPAS
Advokatica iz kancelarije jednog cuvenog dugokosig pokojnog advokata je tako u svoje vrem bila danima pracena .. Otisla je autobusom van grada na neko rociste i posto je bila zima a pobegao joj autobus za povratak,kucnula je na prozor automobila u kom su bili njeni poratioci i pitalaih doslovce da… Dalje»
predragm

Meni su se svidjale pesme Balasevica: “…jer ja samo pričam onako kako čujem.
I ako su lagali mene i ja lažem vas. …”

xyz
Obozavam i ove najnovije mobilne sa „fingerprint“ funkcijom, u fazonu, ne moras da pamtis PIN code, mobilni aktiviras pritiskom kaziprsta, tako da imaju i otisak prsta, dok prednja kamera na mobilnom uvek napravi „screenshot“ lica koje se prijavljuje na mobilni. Mogu da se menjaju SIM kartice i mobilni posle svakog… Dalje»
xyz
Teski diletanti i amateri, ali cela drzava je puna diletanata i amatera! Nego, Danilo, imas li ti mobilni telefon? Mozda iPhone sesticu? Obozavam kada vidim face sa najnovijim mobilnim telefonima, kojima je telekomunikacija sporedna funkcija, a primarna sve ostalo! Idealna bubuca za koju face placaju po nekoliko stotina evra, samo… Dalje»
sima

Pa ti bi trebao da edukuješ Hrkalović a ne Danila

KOMPAS
Kakve ekipe imaju da ne verujete.Ili neku kloncuriju u paru jadnu,nesnadjenu ili momke kojima su kupili identicnu civilnu garderobu i torbice.Za leto neke bele polo majuce,bermude a za zimu iste kaputice krace ,iste pantalone ,dzempere i ,torbice. Idu kao ona braca iz filma/O pokojniku sve najlepse/. Rukovodstvo koje ovakvu nabavku… Dalje»
Hana

Danilo promenio prezime! Zbog uhodjenja?

Gloria

Ocevidno je da su u pitanju bili neki cobani :)) :))

Pospril

E pa slatko si me nasmejao, ustvari ko je koga pratio – oni tebe ili ti njih?

lilit

Postajemo Albanija iz vremena Enver Hođže….

Pospril

Imaš li ti u opšte pojma kako je bilo u Albaniji za vreme E.H.

Lune

Hm,hmm…doveli bi ubicu,asasina..na mesto zlocina,ubili bi ga i zakopali na tom mestu,makar bilo u sred grada,sela…itd

lilit

Vrlo dobro, odlično: narod nije imao hleba da jede (a bunkera na svakom koraku), ali je svaki drugi radio za Sigurimi i cinkario sirotinju za koricu hleba … Sve zemlje u okruženju su im bili “neprijatelji”, slavili su Envera kao velikog vođu, …

Pospril

Normalno da su ga slavili kada su ga voleli.Nisu slučajno neki narodi zaslužili da imaju takve vođe.Na Balkanu su vladali diktatori ali rata nije bilo – dok nije došla demokratija.

lilit

TERALI su ih na ulicu (gladnih stomaka) da mu mašu i aplaudiraju, (kao u Rumuniji Čaušeskuu),dok deca nisu znala šta je čokolada, a nihova su se vozila u poršeu….

Lune

Hm,hmm..jako su tesko ziveli, bez cokolade, farmerki,kaubojskih cizmica i sesira, pa su morali da nose “kece”, po neku “sajkacu”…

wpDiscuz