VRATIO SE CENZOR: Jeremić tuži Informer i Srpski telegraf – Ko će tužiti Jeremića zbog laži?

jeremic

Nakon što je postalo evidentno da je rejting Vuka Jeremića u konstantnom padu od sredine januara, kada je zvanično otpočeo predizbornu kampanju, on je danas odlučio da tuži list Informer i Srpski telegraf. 

Tužba stiže nakon što je Informer preneo istraživanje istraživačke mreže Antidot u kom se navodi da je Jeremić ženi prebacio 650.000 dolara. Jeremić je očigledno izuzetno osetljiv na ženu. To smo videli i sa izmišljenom cenzusom intervjua u magazinu “Hello”.

Jeremić i njegova žena pokrenuli su preko društvenih mreža strahovitukampanju protiv tog magazina.

Kako je danas rekao Jeremić, Informer i Srpski telegraf tuži zbog uvrede i klevete.

Jeremićev advokat je Vladimir Gajić, čovek koji je nedavno napustio pokret Dosta je bilo, ali i dalje sedi u Reubličkoj izbornoj komisiji kao predstavnik Saše Radulovića.

– Odlučio sam posle mnogo vremena da ovaj list (Informer) ipak tužim za sve laži i besramne neistine koje su ikada napisali – rekao je Jeremić.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić, rekao je da Informer šest meseci vodi “kontinuirane i permanentne kampanju” protiv Jeremića, kao i Srpski telegraf “kojeg će Jeremić takodje tužiti”.

Gajić je rekao da po Zakonu o javnom informisanju i medijima Jeremić, kao i svaki gradjanin, ima pravo na zaštitu “zbog u bestijalnih povreda ugleda časti i dostojanstva”.

Izuzetno je licemerno što Jeremić tuži mediji koji o njemu ne pišu hvalospeve, dok se u toku kampanje zalaže za slobodu medija i transparentnost.

Ko će tužiti Jeremića zbog laži i kleveta koje iznosi na predizbornim skupovima? Niko.

Podsetimo da je Jeremić kao ministar spoljnih poslova dokazao koliki cenzur može da bude prema onima koji ga ne podržavaju. On je ranije naložio Ministarstvu unutrašnjih poslova da ugasi satirične Tviter naloge o Jeremiću.

Pročitaj: MALI ZAVODIO TEROR! Kako je ministar Jeremić preko policije gasio satirične Tviter naloge

 

Komentari

Ostavi prvi komentar!

1000
wpDiscuz