Vučić o Savamali: Paradigma za uzimanje ogromnog novca i rušenje vlasti

Tanjug
Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Savamala predstavlja političku paradigmu za pritisak i uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije.

– Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio – sve ostalo je na nadležnim državnim organima – rekao je Vučić za TV Prva.

Kako je rekao u međuvremenu je Savamala postala nešto mnogo više, a to je politička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije.

On je dodao da su srušene tri protivpravno podignute barake gde su neki ilegalno i protivpravno zarađivali novac, a onda je još jednim protivpravnim aktom svakako načinjeno nešto što nije legalno.

– Dakle u to nemam nikakve sumnje i to se nikada nije dovodilo u pitanje – rekao je premijer koji je dodao da se takve stvari dešavaju dnevno u svakoj drugoj zemlji, kao na primer sada u Hrvatskoj.

“I Nikom ništa.”

Na pitanje da li “jedna Savamala” može da sruši Republiku Srbiju Vučić je rekao da nije u pitanju Savamala, te da ne ruši Savamala već pare spolja.

Kako je dodao Savamala se koristi kao dovoljan razlog za napad i rušenje vlade jer ne žele da Srbija bude nezavisna, suverena zemlja, i da treba videti ko je to sve finansirao, mnoge vladine i nevladine organizacije, različiti fondovi za otvoreno društvo.

Vučić je rekao da se to čini od strane onih kojima prosto ne odgovara snažna vlada Srbije, “ne zato što misle da će da je sruše nego žele da je oslabe, da nema tu vrstu kapaciteta, snage kod građana Srbije i da onda upravljaju kao u lutkarskom pozorištu kao što su uvek upravljali od 2000 godine pa naovamo i da rade šta hoće i zarađuju mnogo a Srbija bude sve siromašnija”.

Tanjug

 

Komentari

11 komentara na tekst: "Vučić o Savamali: Paradigma za uzimanje ogromnog novca i rušenje vlasti"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
scoby

To se u vreme voljenog I nikad prežaljenog slobice (dok je mali aca bio samo ministar dezinformisanja) zvalo:”sprega spoljnog I unutrašnjeg neprijatelja”…

misho

da slažem sa a spoljni je na vlasti?

svetlanast
Problem sa AV je to sto veruje da je istina ono sto on prica i pored toga sto ga realnost demantuje. Ako zna /vec dve godine/ da je Jankovicevo “bavljenje politikom” nezakonito, zasto ga nije smenio /u njegovim rukama je i noz i pogaca/. Savamala je zaista paradigma i “doci… Dalje»
Deda

Očiju ti Vučiću ne se**!

Armani sako
Stvarno treba imati zeludac i svariti sve ovo. Nedopustivo je da u glavnom gradu ( i svakom drugom) dodju “neki” sa fantomkama i bagerima i zgaze neke tamo “jadne” barake. Gradjani prijave policiji a tamo naidju na ignorisanje. Ako nista drugo, to je narusavanje javnog reda i mira i gradjani… Dalje»
misho

zaista imate nazadne stavove!ja kao građanin nisam uplašen.izbori dolaze-ocene se daju.E TO JE NAPREDNO.NAROČITO KADA BANDA PADA.

nik

pa reci vec jednom da je tvoj ortak Zvonko Veselinovic porusio sava malu,ne moze ti niko nista

Riba
Pa Vlada Srbije nije sveta krava!!Pa šta i ako padne!!Već kad nabrajaš zapadne zemlje i navodno da se kod njih to stalno dešava,bar spomeni da tamo pada vlada zbog mnogo manji stvari od divljeg zapada u Hercegovačkoj!!A nije on degenerik što je premijer već su degenerici oni koji za njega… Dalje»
marko
Vučić umislio da je on Srbija i njegovim rušenjem će biti srušena Srbija. Jado, Srbija su njeni građani, Srbija je postojala i pre tebe, a nadam se da će nadživeti i tebe. Kad su tebe stranci dovodili na vlast to se nije zvalo strani plaćenik, a i kada te je… Dalje»
Lančužanin
“Paradigma za uzimanje ogromnog novca i rušenje vlasti”. Ovaj je komletan degenerik i baraba. Ima li neki pošten i hrabar psihijatar da mu hitno apiše uput za tamo gde treba? Opsednut vlašću i kako doživotno da ostane na istoj sa svojom dupeuvlakačkom kriminalnom pljačkaškom kamarilom, koja mu viri iz guzice.
mimoza

sto ne nadje te izvrsioce i nalegodavce ,sta filozofiras,kad si ti dao amin

wpDiscuz