ZATAŠKAVA PRLJAVU PROŠLOST: Borko i dalje zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova

Najnoviji levičarski kvazi-opozicionar Borko Stefanovići dalje se nalazi na spisku zaposlenih u Ministarstvu spoljnih poslova. 

Borko Stefanović ispred zgrade Ministarstva spoljnih poslova

Borko Stefanović je pre koji dan pozvao Bojana Pajtića da podnese ostavku na mesto premijera Pokrajinske vlade. Ovo je inače prvi put da potpredsednik jedne stranke, u ovom slučaju DS, poziva predsednika stranke da podnese ostavku na funkciju na koju je došao voljom naroda 2012. godine. Stefanović je gostujući na TV “N1” pokušao da opravda svoje reči tvrdnjom da nije tražio ostavku Bojana Pajtića na mesto predsednika Vlade Vojvodine.

– Rekao sam, kao što sam mislio za (Dragana) Đilasa u Beogradu – kada SNS vrši vlast u celoj zemlji, bilo bi bolje da je DS napustila mesto predsednika pokrajinske vlade i vlast u pokrajini. Ovako smo imali dve, tri godine progona, maltretiranja, šikaniranja, otvaranja afera… Vučić neprekindo prikazuje opoziciju kao lopovsku. Nisam govorio o Pajtiću lično, rekao je Stefanović na TV “N1”.

S druge strane, novopečena levičarska moralna gromada i dalje drži radno mesto u Ministarstvu spoljnih poslova!

On je rekao da je platu primao u Ministarstvu dok nije postao poslanik u Skupštini Srbije i od tada je njegov status u Ministarstvu zamrznut. Dakle, Stefanović se i dalje nalazi na spisku zaposlenih u Ministarstvu spoljnih poslova.

Zbog čega nije zvanično da otkaz?

On kaže da je jedno vreme primao platu iz Ministarstva i dok je bio poslanik u Skupštini Srbije, ali da je tada redovno išao na posao u Ministarstvu, kada nije bilo skupštinskih zasedanja, kao i da tada nije primao platu u parlamentu.

Međutim, izvor portala Teleprompter.rs iz Ministarstvo spoljnih poslova kaže da Borko Stefanović i dalje prima platu u Ministarstvu spoljnih poslova. On tu tvrdnju oštro demantuje.

Stefanović je dodao i da je u Ministarstvo spoljnih poslova zaposlen na konkursu “kao jedan od najboljih kandidata“, i to pre nego što je ušao u politiku i stranku.

Naš izvor dodaje da Borko u MSP nije došao preko konkursa “kao najbolji kandidat”, već preko strica Mirka Stefanovića.

Stric Mirko Stefanović bio je Miloševićev diplomata. On je diplomatiju napustio posle 5. oktobra, pa se vratio 2007. godine i kada je postao državni sekretar u tom ministarstvu.

Ostalo je zabeleženo da je iste godine, kada je stric Mirko imenovan za državnog sekretara, tadašnji ministar Vuk Jeremić imenovao i mladog Borka po povratku sa službe iz Vašingtona na mesto šefa kabineta. Slučajno ili ne, stric Mirko ubrzo je prebačen za ambasadora u Portugalu.

Za Borka Stefanović se takođe vezuje i afera oko Miladina Kovačevića.

Prema rečima našeg izvora, Stefanović je bio taj koji je pomogao Miladinu Kovačeviću da dobije putni list pomoću kojeg je pobegao u Srbiju iz Njujorka nakon što je pretukao američkog državljanina Brajana Štajnhauera. Podsetimo da je 2009. godine Vlada Srbije bila u obavezi da Štajnhaueru isplati 900.000 dolara na ime odštete.

Igor Milošević i Borko Stefanović

Stefanović je to izdejstvovao preko tadašnjeg vicekonzula Igora Miloševića pošto su Kovačevići bliski sa Stefanovićevom porodicom, tačnije sa Borkovim stricem Mirkom, koji je u vreme tog incidenta bio generalni sekretar MSP.

Komentari

5 komentara na tekst: "ZATAŠKAVA PRLJAVU PROŠLOST: Borko i dalje zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova"

1000
Sortiraj komentare:   najnoviji | najstariji | najpopularniji
MLETACKI-TRGOVAC

BAS SAM ENSTO RAZMISLJAO ZASTO SE KUMSTVO U SRBA IZVRGAVA RUGLU. KAD ONO SHVATIM DA IMA OUNO LJUDI KOJI NOSE SRPSKA IMENA A NISU SRBI AT ALL. BORKO SETFANOVIC JE KOD M.MARICA ERKAO DA JE JEVREJ I DA JE OBUCAVAN U IZRAELU IA MERICI..SVE JASNO KAO DAN

Sesto culo
Borko je Vucicev Trojanski konj koji ce kao i Tadic pred izbore pokusati da do kraja unisti DS da bi naprednjacki radikali dobili satisfakciju da su ubili stranku pokojnoj Zorana Djindjica i tim cinom izbrisali DS iz buducih izbora. Gospodin Pajtic bi mogao da pozove sve ove nevernike da u… Dalje»
SVE-SE-ZNA

MILOMIR MARIC JE PITAO STEFANOVICA ZA NJEGOVO POREKLO I ON JE REKAO DA JE JEVREJIN I DA JE EDUKOVAN U AMERICI I IZRAELU..STA NIJE JASNO?

Nematz

Bre, covek lepo pitao, a Pajticu se ne daje bas tako olako svoja omiljena fotelja, tako da neka covek lepo napravi svoju stranku i ende!

Cika Nesa

A kome bi recimo po tebi trebao da da Fotelju ,mozda LOPOVIMA I KUPCIMA GLASOVA U NOVOM SADU ???

wpDiscuz